dimarts, 31 de gener del 2012

MÉS FOTOS DEL MOLÍ PRÀCTICAMENT ACABAT ACABAT ACABAT...









Només hi falta una escombrada!!!

PAREU A COMPTE AMB LES TEMPERATURES!!!



Aquesta previsió a vuit dies del Meteocat per a Fulleda, indica que les temperatures tocaran fons entre divendres i dissabte, amb màximes només de 4º i mínimes que podrien vorejar els -8º. No hi ha massa possibilitats de precipitacions. Cal que tothom prengui les precaucions oportunes, sobretot la gent gran i els més joves.

COQUES DE VIDRE

http://cellermatallonga.blogspot.com/2012/01/coques-de-vidre.html

UNA ALTRA SIGNATURA...




La del vicari de Fulleda Macià Ballester, l'any 1735, en la constitució de la confraria del Protomàrtir Sant Esteve dels fradrins de Fulleda...

RUMORS DE CARNESTOLTES... PESCATS PER FACEBOOK...

Carnestoltes a Fulleda





Quan: dissabte, 25 / febrer / 2012

Hora: des de les 22:00 fins a les 01:00


Descripció
Benvinguts al carnestoltes de Fulleda!!!, Com cada any l’ajuntament de Fulleda organitza la festa del Carnestoltes, aquest any amb moltes sorpreses i gran disbauxa per gran i petits.Està previst: -Sopar popular (menú i preu del qual encara estem decidint), els interes...sats es podran apuntar a l’ajuntament en les dates que més endavant us facilitaré.- Concert del Grup Remena Nena, que ens amenitzaran la festa amb rumbeta de la bona, d’ara i de sempre, per conèixer més sobre ells podeu xafardejar:
https://www.facebook.com/remenanena - Concurs de disfresses: durant el sopar us repartirem uns papers perquè voteu les disfresses que més us han agradat hi haurà premis per: disfressa individual, disfressa de parella i disfressa col•lectiva (més de dos), durant el concert farem el recompte de vots i la entrega de premis.Com ja sabeu es imprescindible venir disfressat, es un acte obert a tothom, gratuït (menys el sopar, es clar!!), només cal portar una bona disfressa, ganes de passar-vos-ho bé i molt bon rotllo!!Us esperem!!Salut i revolució!!!


divendres, 27 de gener del 2012

FULLEDA: TERRA CAFETERA!!!

Una de les entrades més visitades del blog Catalunya cafè a cafè de l'Oriol Canals és la del dia que a Fulleda es va prendre un cafè amb les Neus!!! Aquí teniu la classificació.

INFORMACIÓ PÚBLICA SOBRE LA MODIFICACIÓ DEL PLA ESPECIAL URBANÍSTIC DEL PARC EÒLIC SERRA DE VILOBÍ II, AL TERME MUNICIPAL DE FULLEDA I DE TARRÉS

En sessió 21 de desembre de 2011, la Comissió Territorial d’Urbanisme de Lleida va acordar, entre d’altres, aprovar inicialment i exposar al públic el document de referència 2008/34064/L.

Termini d’informació pública: Un mes a comptar de l’endemà de la darrera publicació obligatòria (art. 23 del Reglament de la Llei d’urbanisme, aprovat per Decret 305/2006, de 18 de juliol).


http://www20.gencat.cat/portal/site/territori/menuitem.2a0ef7c1d39370645f13ae92b0c0e1a0/?vgnextoid=4e8048d8ed415310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextchannel=4e8048d8ed415310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default

dijous, 26 de gener del 2012

UN POBLE DE PAGESOS!!!





"Fem relació nosaltres batlle y regidós del lloch de Fulleda com en dit poble no y a persona que visque de negosis de merquadé y de altre aufisi sinó de pagès.

Firmo jo Ramon Josa regidó"

Document que deu ser de la primera meitat del XVIII, encara que no està datat. Ara tenim altres auficis: pagès a temps parcial, subvencionat, jubilat, blocaire... ha canviat tot molt!!!

AIXÒ ÉS UNA SIGNATURA!!!



Era la de Pere Joan Amat, vicari del lloc de Fulleda de l'arquebisbat de Tarragona, vegueria de Lleida i en dit nom notari públic per autoritat ordinària de dita parròquia, el 1716.

dimecres, 25 de gener del 2012

dilluns, 23 de gener del 2012

QUE ENS DONIN SUBVENCIÓ!!!




Carta apareguda al SomGarrigues núm. 311 (20-01-12/2-02-12), en què l'Associació de Gent Gran Santa Creu de Fulleda es queixa perquè l'Ajutament no li concedeix una subvenció.





Cliqueu per ampliar.

QUI VULGUI ADQUIRIR CADIRES I TAULONS DE FUSTA...


ÈXIT ROTUND DEL TAST DE VINS DEL CELLER MATALLONGA DE FULLEDA















Fotos del tast dels vins del Celler Matallonga que va tenir lloc dissabte a la Fira de l'Oli de les Borges Blanques, on van obtenir el premi a la iniciativa empresarial. Enhorabona!!!




L'Alcalde de Lleida, Àngel Ros, com veiem a les fotografies, tampoc no es va voler perdre la degustació dels vins del nostre poble.

divendres, 20 de gener del 2012

EL BLOG DE LA PLATAFORMA DE FULLEDA JA NO ÉS ACCESSIBLE

El blog de la Plataforma de Fulleda, un dels més polèmics de tots els temps al nostre poble, ha deixat de ser accessible per al públic en general després de gairebé dos anys de total inactivitat. La Plataforma de Fulleda era una entitat que es va dedicar a denunciar la proliferació de molins eòlics en el nostre terme. Descansi en pau...



CANVIS AL BLOG

Hem afegit a dalt a l'esquerra un apartat amb els nostres blogs preferits que anirà donant informació de la darrera entrada que vagin publicant. A més, hem tret la imatge aquella del SOGRE del senyor Iñaki Urdangarín que anava donant tombs perquè... ja ens tenia una mica cansats!

PRESÈNCIA FULLEDENCA EN LA FIRA DE L'OLI DE LES BORGES BLANQUES

DISSABTE, 21 DE GENER DE 2012

De les 18 a les 19’30 h
Tast de vins a càrrec del Celler Matallonga de Fulleda
Presentació del Vi del Banya
Lloc: Espai Obert – pavelló comercial


http://www.firaoli.com/wp-content/themes/Selene/pdf/PROGRAMA%202012.pdf

diumenge, 15 de gener del 2012

JORNADES SOBRE EL PATRIMONI DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA DEL CENTRE D'ESTUDIS DE LES GARRIGUES I EL CENTRE DE RECERQUES DEL PLA D'URGELL MASCANÇÀ

http://cegarrigues.blogspot.com/2012/01/jornades-sobre-el-patrimoni-de-la.html


Al tríptic, si us hi fixeu, hi ha una foto d'un dels búnquers que hi ha a la carretera de Fulleda a l'Espluga Calba.

LA GEBRADA...









Tot i que ara fa solet i boira, aquestes fotos són d'ahir al matí, a quarts de deu, de la carretera cap a Tarrés.

dissabte, 14 de gener del 2012

CURSA BTT A TARRÉS

Des de la regidoria d'esports de l'Ajuntament de Tarrés, us comuniquem que estem organitzant una marxa btt, no competitiva, pel proper diumenge dia 20 de maig, i que durant el transcurs de la mateixa es circularà per camins del seu terme municipal.Estem intentant fer-ne la millor difusió possible, flyers, internet..., de totes maneres els demanem, que si saben d'algú que li pugui interessar participar a la marxa, o algú a qui li interessés ajudar-nos en l'organització li facin saber.Si també estigéssiu interessats en col.laborar com a entitat ens agradaria que ens ho féssiu saber.Moltes gràcies per endavant.


Més informació :marxabtttarres@hotmail.com


L'AJUNTAMENT FA UNA CRIDA PER A LA RECOLLIDA DE MATERIAL PER A L'ESPAI DEL MOLÍ DE FULLEDA




ES BUSQUEN VOLUNTARIS PER A VISITES AL MOLÍ DE FULLEDA


dimecres, 11 de gener del 2012

XERRADA SOBRE EL PROJECTE DE CONSTRUCCIÓ D'UNA INCINERADORA A LA VALL DE MIRAVALL



CIRURGIANS A FULLEDA

Tenim notícia d'alguns cirurgians que van residir i suposem que també exercir al nostre poble. Els cirurgians, alguns cops anomenats cirugians barbers, es dedicaven a patologies poc importants (ferides, dents, fractures, sagnies...). A Fulleda trobem:
-Francesc Dominguet, de Sant Martí de Maldà (1773)
-Francesc Estradé (1759)
-Ramon Llauradó (1762-88)
-Batiste Llauradó (1795)

dissabte, 7 de gener del 2012

MÉS FOTOS DE LA FESTA DE REIS 2012 A FULLEDA!!!







Fotos de la carrossa i els reis de Fulleda. Com sempre, pocs però bons, els nens s'ho van passar d'allò més bé i tot seguit, un sopar per a prop de cent persones on no hi va faltar el tortell de Reis, tancant les festes d'enguany. La festa l'organitza l'Ajuntament de Fulleda amb la col·laboració del Grup de Joves.

divendres, 6 de gener del 2012

SES MAJESTATS ELS REIS D'ORIENT VAN VISITAR AHIR FULLEDA









Molts regals per a tothom, petits i grans, una mica de carbó, i més d'un centenar de persones al sopar que va tenir lloc a la Sala. Fins l'any que ve!!!

CALENDARI DE L'AJUNTAMENT DE FULLEDA DE L'ANY 2012



Amb fotos del poble, algunes potser les heu vist per aquí, refranys i dites fulledencs i informació de les festes de Fulleda de cada mes.

GOS ADOPTAT

L'INFORMATIU SOBRE PATRIMONI INDUSTRIAL 'ALARIFES' ES FA RESSÓ DE LA RESTAURACIÓ DEL SINDICAT DE FULLEDA

Alarifes 173


Paralizada la rehabilitación del poblado minero de Texeo
Inaugurada la Vía Verde de Guadalimar en la provincia de Jaén
Desaparece un símbolo industrial: la Azucarera de Jédula (Cádiz)
El Gobierno vasco aporta 1,5 millones para la “Fábrica de Creación” de Gernika
Una campaña de envío de cartas solicita el inicio de las obras del Molino de los Montoro en Priego de Córdoba
InfoVías Verdes. Nº 108 . Enero 2012
- Ya hay ganador del IV Concurso de dibujos infantil: las Vías Verdes y la Navidad- Inaugurada la Vía Verde de Guadalimar en la provincia de Jaén- Nuevo tramo en operación en la Vía Verde del Aceite (Córdoba)- Nuevo apoyo de la Oficina Española de Turismo de La Haya a las Vías Verdes españolas- Feve promociona las Vías Verdes en www.feve.es- Las Vías Verdes españolas, disponibles en la plataforma www.routeyou.com- Nuevo uso para la estación de Xerta en la Vía Verde del Baix Ebre (Tarragona)- Información y formación ambiental en la Vía Verde de la Sierra (Cádiz – Sevilla)- Noticias Breves- Más noticias breves sobre Vías Verdes
El Círculo Industrial de Alcoi acoge desde mañana una exposición sobre el Sezessionstil vienés y su influencia en la arquitectura valenciana
El PP pedirá ideas a la oposición para hacer un centro cultural en la Fábrica de Gas de Oviedo - El plan no otorga ningún uso al gasómetro, que se mantiene como elemento singular
El Espartal, 100 años de cuidados. La Real Compañía Asturiana de Minas comenzó en 1858 la plantación de árboles en la margen derecha de la carretera de Salinas a San Juan y la mejora del sistema dunar
L’antic molí d’oli de Fulleda (Lleida), gairebé enllestit
El PP entierra el proyecto de museo en la vieja estación de Burgos, deteriorada por falta de uso
La escuela taller La Azucarera forma en Zaragoza a 24 alumnos dentro de los trabajos comprendidos en el proyecto de rehabilitación de la antigua fábrica del barrio del Arrabal

dijous, 5 de gener del 2012

UN NOU BLOG FULLEDENC: CUINA CORNETA!

http://dt-cuinacorneta.blogspot.com/



Aquest blog -de la Laura Cornet- està pensat per a la gent que li agrada la idea d'aprende a cuinar coses fàcils i senzilles.