divendres, 31 d’octubre del 2014

LA NOTÍCIA DE LA PRESENTACIÓ DE LA RUTA DELS MIRADORS I DE LES FONTS DE FULLEDA AHIR AL DIARI 'SEGRE'


VINE A LA FESTA PER LA LLIBERTAT DEMÀ DISSABTE 1 DE NOVEMBRE A JUNEDA!!*!!


FEM UN PAÍS NOU, COL·LABORA-HI!!*!!

Ara és l'hora
Hola fulledenc/a,
 
Falten 9 dies per al 9 de novembre. Ens adrecem de nou a tu perquè volem compartir la transcendència del moment que vivim. Vàrem dir que votaríem i votarem, cada dia ho tenim més a prop i cada vegada és més clar que l’Estat espanyol quedarà en evidència davant la comunitat internacional el proper 9N. Nosaltres ens comprometem solemnement que, passi el que passi, faci el que faci el govern espanyol, el nostre compromís és votar. I votarem.
Tanmateix, no hi ha res guanyat, la situació és més complexa que mai i des d’Ara és l’hora ens hem marcat la prioritat absoluta de garantir una alta participació el 9N, fins i tot en les condicions més adverses.
És per això que, des de la societat civil, volem fer un darrer esforç i assumir la responsabilitat d’arribar allà on el Govern català no pot, fent una darrera campanya per informar tothom sobre la importància de participar el 9N i sobre el punts de votació. En aquesta línia avui iniciem una campanya per:
  • Enviar 3 milions de fulletons que inclouen paperetes de votació a totes les cases del país.
  • Repartir 500.000 diaris als transports públics de l’àrea metropolitana cridant a la participació.
  • Iniciar una campanya per fer 3 milions de trucades que activin a tothom per garantir una participació alta.
Aquesta darrera campanya té un cost superior als 500.000 euros i necessitem que tots i totes, cadascú en la mesura de les nostres possibilitats, fem un darrer esforç en forma de donatiu que faci possible l’èxit del 9N.


Hem arribat fins aquí i cal garantir que podrem dir ben alt al món que som un poble que vol tenir veu, i que no l’ofegaran amb prohibicions.

Ara És l'Hora. El 9N farem un país nou. Guanyar depèn de tu!
Muriel Casals i Carme Forcadell

dimarts, 28 d’octubre del 2014

I ELS ACTES DE L'HOMENATGE AL GENAR VAN CLOURE AMB UN DINAR A TARRÉS




EN L'HOMENATGE AL GENAR NO PODIEN FALTAR ELS CLÀSSICS!




HOMENATGE AQUEST DIUMENGE PASSAT A #FULLEDA AL GENAR PASCUAL FIGUEROLA


 
En l'acte d'homenatge pel nostre company desaparegut enguany Genar Pascual que va tenir lloc diumenge al Sindicat de Fulleda va prendre la paraula Martí Santamaria, amic seu, que el va recordar aproximadament amb aquestes sentides paraules:
 
Per als que no sou de Fulleda, us diré que hi ha un blog que es diu Peti Qui Peti on es  pengen notícies relacionades amb Fulleda. Fa pocs dies, aquest blog anunciava l homenatge en  memòria  seva i es podien fer comentaris. Després de molta estona davant el PC  i amb la intenció d’escriure, només vaig aconseguir escriure:

“No estarem a l'altura del que tu mereixes, però ho farem el millor que sabrem”.

Estic segur que aquest acte no seria gaire del seu grat, ja que no li agradava ser protagonista en res i preferia passar a ser com un més, encara que sempre estava disposat a treballar.

En Genar no volia ser mai al  capdavant, com a exemple ús diré que en tantíssims quilòmetres que vàrem fer amb els clàssics, mai va anar al davant i ell amb el seu Alpine i jo amb un Mini... Vosaltres que també heu fet sortides, el recordeu alguna vegada al capdavant?

El seu record el tinc present diàriament, era una persona molt detallista, sempre tenia present els gustos i aficions dels altres, mireu fins a on arribava, que sabent la meva afició pel te, em va regalar un rellotge de sorra per poder controlar el temps i cada dia a l'esmorzar l'utilitzo i com aquest hi ha altres exemples.

Un altre característica era el seu caràcter, mai el vaig veure enfadat, ni una mala cara ni una crítica a ningú, sempre amb un somriure de complicitat. “Fins i tot la Maria ha dit, jo tampoc... Només en Francesc el seu germà ha dit: Jo si!!! I moltes vegades!!!”

Tenia costum de desdramatitzar les situacions i veure la part positiva a les coses, poques vegades prenia partit, crec que no volia decebre ni molestar ningú, el seu esperit conciliador no li permetia reaccions irades, encara que res se li escapava a la seva capacitat d’observació, era posseïdor d’una qualitat molt poc freqüent que es la “empatia”.
El trobem a faltar, molts dies amb la Montserrat ens vénen records de moments viscuts amb ell, va ser un exemple de com haurien de ser les persones en aquesta vida.
El seu record és present ja que “ningú morirem definitivament mentre hi hagi alguna persona que ens recordi”.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



diumenge, 26 d’octubre del 2014

IMATGES DE LA INAUGURACIÓ DE LA RUTA DE LES FONTS I ELS MIRADORS DE #FULLEDA



Avui inauguració de la ruta senyalitzada de les fonts i els miradors de Fulleda.
Miradors amb vistes espectaculars sobre les comarques de la Conca de Barberà i de les Garrigues. Fonts, aljubs, construccions de pedra seca, raconades amb boscos de roure i aurons. I les vinyes del celler Matallonga, un dels grans vins de la comarca.
Per disfrutar  i per tornar-hi!!!

EN HOMENATGE A GENAR PASCULA FIGUEROLA



 
Pels que ara no podem ser a Fulleda però ens hi hauria agradat de ser!
 

 
FINS SEMPRE!!!

ASSASSINAT A FULLEDA!!!




Es tracta de Joan Domènech Majoral, assassinat al terme de Tarrés el 16 de febrer de 1823. Estava casat primerament a Fondarella i, en segones núpcies, a Vinaixa amb Maria Clota. No sabem si incloure aquesta fet en el clima de violència propi de l'època on s'enfrontaven liberals contra partides integristes que acabaran donant lloc al carlisme.

dijous, 23 d’octubre del 2014

ACTIVITATS DE TARDOR I HIVERN DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES MARINADA DE #FULLEDA



Benvolgudes sòcies,


Ens plau fer-vos arribar el programa de les  ACTIVITATS TARDOR-HIVERN 2014, tot esperant que siguin del vostre gust i que ens hi puguem reunir, un any més:

CASTANYADA

 

·         Divendres  31 d’octubre  a 2/4 de 10 del vespre, a la Sala:

§  SOPAR CASTANYADA:

§  3r concurs de TRUITES FULLEDENQUES

Per sopar, ens menjarem totes les truites (cadascú ha de portar la seva i també els panellets).  Les castanyes i  moniatos, el pa i el vi,  a càrrec de l’associació.

PREU: 2 € sòcies

Teniu temps per apuntar-vos fins diumenge 26-10-14 a la Sala.

 

JORNADA TEMPS PER NOSALTRES – FADG

 

·         divendres, 7 de novembre, a les 9 del vespre, al restaurant Masia Salat de les Borges Blanques, organitzat per la Federació d’Associacions de Dones de les Garrigues,

§  Lectura del manifest en contra de la violència masclista,

§  Sopar al restaurant Masia Salat, només per dones (preu 16 €), amb animació d’ “Er Taqueta”, grup de rumba catalana.

§  Lliurament del V Premi l'Associació de l'Any

§  Cal apuntar-se abans del 29 d’octubre

 

MARATÓ TV3: LES MALALTIES DEL COR

 

·         Divendres 5 de desembre,  a les 6 de la tarda, berenar solidari de coca i xocolata desfeta,  i a  les 7 de la tarda,

§  Xerrada , en col·laboració amb la Marató de TV3

PREU: 3 €/persona

En acabar, es lliuraran els detalls de Nadal a totes les sòcies assistents, aprofitant per desitjar-nos unes bones festes.

 També us volem recordar que les que encara teniu pendent de pagar el rebut de sòcia d’enguany, podeu fer-ho durant aquestes activitats.

 

Aprofitem també aquesta carta per convocar-vos a l’assemblea anual de 2015 que serà el dia 7-3-15 i constarà d’un sopar-tertúlia on ens agradaria comptar amb totes vosaltres perquè  sigui tan profitós com les darreres convocatòries.

 

I, una vegada més, dir-vos que estem a la vostra disposició i obertes a rebre les vostres propostes i suggeriments d’activitats per tal de millorar-les i anar-les adaptant als gustos i necessitats de totes. 
 

Fulleda, octubre de 2014

 
Montse Arbós Gabarró

Presidenta

HOMENATGE A GENAR PASCUAL FIGUEROLA


L'Ajuntament informa que aquest diumenge 26 d’octubre, a les 12 h del migdia a l’antic molí d’oli, es farà un acte d’homenatge al Genar Pascual Figuerola.

DIUMENGE FEM RUTA PER #FULLEDA!


 
L’Ajuntament fa saber que aquest diumenge 26 d’octubre, tindrà lloc la presentació de la ruta dels miradors i de les fonts de Fulleda. La gent interessada en fer el recorregut caminant o en bicicleta, té temps per apuntar-se fins demà divendres.

dimecres, 22 d’octubre del 2014

dilluns, 20 d’octubre del 2014

HEM AFEGIT...

a la columna de l'esquerra del blog una barra de vídeos de Fulleda Informació.

VERSIÓ CORPORATIVA DEL VÍDEO PROMOCIONAL DE #FULLEDA




https://www.youtube.com/watch?v=upoGjIFQggI

VÍDEO PROMOCIONAL DE #FULLEDA!!!



https://www.youtube.com/watch?v=VPAA4owQMQQ

BOTIGA DE L'ANC


 
Ara és l'hora
Hola fulledencs i fulledenques,
Vols un país sense corrupció ni retallades? Un país que jugui mundials? O potser un on hi hagi gelat per postres cada dia?
Des d'avui mateix ja pots trobar a la nostra botiga tasses, samarretes, xapes i molts altres objectes amb eslògans de com volem que sigui el país nou. Entra-hi i personalitza'ls amb el país que tu vols!
Per agrair la teva tasca com a voluntari d’“Ara és l’hora”, t’oferim un descompte especial de 5€ en tots els productes de la botiga per compres superiors a 10€. Només has d’introduir el codi 5VOL9N al finalitzar el procés de compra!
Comprant a la nostra botiga ens ajudes a finançar la campanya "Ara és l'hora". Si vols, també ens pots ajudar fent un donatiu a l'enllaç següent:
https://actua.araeslhora.cat/page/content/fes-un-donatiu
Volem fer un país transparent i on tothom hi participi. Per això, t'explicarem tot el que fem amb les teves aportacions econòmiques i escoltarem tot allò que ens vulguis dir al blog de la campanya.
Ara és l'hora. Guanyar depèn de tu!

divendres, 17 d’octubre del 2014

TOTS A BCN!!*!!


RUTA DE LES FONTS I ELS MIRADORS DE #FULLEDA

 

NECROLÒGICA

Avui a Fulleda ha mort Rosa Gili Orobitg, de ca la Rita i casada a cal Josep del Miquel, a l'edat de 93 anys. L'enterrament serà demà dissabte a 2/4 de 5 de la tarda. El cos serà al tanatori de les  Borges Blanques avui a partir de 18 h i demà a partir de les 10 h. 
 
Descansi en pau. El nostre condol a familiars i amics.

dimecres, 15 d’octubre del 2014

DIUMENGE TOTS A BARCELONA!!*!!

Ara és l'hora
 
Hola fulledencs i fiulledenques,
Davant de l'actual situació, que és d'una enorme transcendència, l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural tenim una proposta per a Catalunya, la proposta unitària de la societat civil organitzada.
Us la presentarem aquest diumenge 19 d'octubre a la plaça Catalunya de Barcelona, a les 12:30h.
La gent som la força del procés que ens durà a la independència. Ara és l'hora de la unitat. Ara és l'hora de fer un pas endavant i per aconseguir-ho hi hem de ser tots.
Els voluntaris de la campanya ARA ÉS L'HORA sou l'ànima d'aquest procés. És per això que t'esperem a tu i als teus familiars i amics aquest diumenge a les 12.30h a la plaça Catalunya de Barcelona.
Comparteix aquesta crida amb tothom que vulguis.
 
     


Moltes gràcies. Comptem amb tu!


Carme ForcadellMuriel Casals
PRESIDENTA
PRESIDENTA
ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA
ÒMNIUM CULTURAL

VÍDEO DE LA PRESENTACIÓ DE LA RUTA DE LES FONTS I ELS MIRADORS DE #FULLEDA


 
 

dimarts, 14 d’octubre del 2014

RUTA, RUTA... PER #FULLEDA!


A peu, a cavall o en BTT, escolliu el mitjà que més us agradi i animeu-vos a fer la descoberta d’aquesta meravellosa “Terra de secà i marinada” a través de la “Ruta de les fonts i els miradors de Fulleda”, 30 quilòmetres de contacte directe amb la natura, de pau, de contrastos, de sensacions i experiències.

La “Ruta de les fonts i els miradors”, promoguda per l’Ajuntament de Fulleda, és el colofó a tot un seguit de camins acondicionats i senyalitzats que ens ofereixen una immillorable excusa per conèixer aquest bocí de Les Garrigues i passar una bona estona de lleure, d’esport, d’observació, de tranquil·litat [...].


FULLEDA I ELS SEUS CARRERS (ANTONI FERNÁNDEZ MUÑOZ)


 

TRÍPTIC DE LA RUTA DELS MIRADORS I LES FONTS DE FULLEDA


 
Us el podeu descarregar d'aquí
 
 
 
Recordeu que el 26 d'octubre hi ha la presentació oficial de la ruta
 

divendres, 10 d’octubre del 2014