dilluns, 26 de novembre del 2007

MOVIMENT AL BLOC DE LA PLATAFORMA DE FULLEDA

Després de molt de temps el bloc de la Plataforma de Fulleda té noves entrades referents al tema eòlic a Fulleda i a Catalunya.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que no cal afegir-hi res mes. Has fet un resum prou clar.Estic totalment d' acord amb tu.
Crec, i no soc pas sol, que una part dels vots que van fer que guanyessin l' actual govern municipal era per anar en contra del molins.
I ara que??? ENS TIREM ENRERRA?

Anònim ha dit...

Es allo que diuen " qui te lo cul llogat, no pot seure alla on vol"

Anònim ha dit...

Com deien aquells agustins anonims pero encertats, es una llastima,que ara que es començaven a veure clarianes sobre el futur de Fulleda l' actual govern no tiri, o pitjor encara, es fassi l' orni, davant el conflicte dels parcs eolics.
Crec que mes que mai a d' aclarir i posturar-se devant d' aquest tema.
pero mai, mai ha de deixar apaticament en mans d' altres les decisions del nostre municipi.
Jo, amb la condicio no ja de forastera, sino de ciutadana que estima el seu pais, prego a l' actual govern municipal i en primera instancia a la SRA PRESIDENTA de l' Excelentisim Ajuntament de Fulleda que recordin la seva postura , quan eran a l' oposició, que recordin les seves promesses i tambe que no caiguin amb els mateixos errors comessos per el govern municipal anterior.

Anònim ha dit...

jo ho veig igual. amb els diners que rebrem d'acciona que farem? un parc? un casal, arreglar un carrer, una sala? A Fulleda, per sort, no tenim cap necessitat peremptòria (encara que els diners sempre vagin bé) i ara ens deixarem perdre el millor i més apreciable que tenim per tenir un local més que realment no necessitem tant com és això. i només ho tindrem una vegada, perquè d'aquí uns anys, el que rebrem de l'empresa no servirà per res,ja que no s'actualitza amb l'IPC

Anònim ha dit...

A tots els municipis i particulars, sempre hi ha un element en comú en la contrucció d'un parc eòlic: el secretisme. Pregunteu-vos els motius, tanta energia verda i al final ho hem de fer en secret i d'amagat a la població? Penseu-hi,
una abraçada

Anònim ha dit...

De moment hi ha una central que ja no es construirà "Rafols" que ens tancava tota la vista cap a la serra de Prades. Suposo que tots tenim clar que les 4 central eòliques haguessin tirat endavant amb l'antic consistori, tant es així que els tràmits i permisos estaven ja en l'ultima fase. Segons filtració oficial el nou equip de govern esta esperant un redisseny del “Pla de Tossalets” que actualment consta de 19 molins, bastant escampats, per cert. Se de bona mà que les converses tant amb Acciona com tots els organismes oficials no s’han aturat. Crec honestament que el nou ajuntament farà lo millor pel poble sabent que no tothom sortirà content. Respecte als vots obtinguts no es pot saber quins pesen més, els del “No” als parcs o els que estan d’acord. Potser una consulta popular seria lo més democràtic?.
Una reflexió molt personal: com persona que viu i estima Fulleda si fa dos anys quant es va saber que a Fulleda (i Tarrés) hi hauria 4 centrals eòliques, Vilobi 1, Vilobi 2, Tossalets i Ràfols, m’haguessin dit que al 2007 el de Ràfols no es faria i el de Tossalets s’està estudiant una reducció dràstica de molins: JO HAGUES FIRMAT, I TÜ?
També a l'enquesta famosa hi ha una pregunta molt clara: que en penses de Tossalets?. Volem que el resultat sigui vinculant?.

VISCA FULLEDA, LA DEMOCRACIA I EL XUP,XUP...

Anònim ha dit...

Reconec que porto malament el tema aquest. Tinc clara la meva postura personal però no voldria haver de decidir en nom de tot el poble que, siguem francs, no es va manifestar tan masivament en contra dels parcs. Recordo una caminada pel bosc amb els Excursionistes de Borges, per conscienciar als fulledencs, a la que hi van anar ben poquets.

Per tant, jo sí que valoro molt positivament que Ràfols no es faci i vull pensar que, en bona part, va ser per la pressió feta des de la Plataforma de Fulleda. No va ser doncs, inútil tot plegat.

I també confio en que l'ajuntament actual no estigui ni actuant amb secretismes ni amb cap cul llogat, sinó estudiant detingudament el tema per decidir què és el millor per tothom.

De què si no hauríen hagut de passar una enquesta amb aquest punt com a pregunta directa?

No els tirem tanta "m" a sobre que, fins avui, estan demostrant molta preocupació i interés. Ningú ha dit que sigui fàcil, però.

Au! que ja m'heu amargat el cap de setmana ...

Anònim ha dit...

No es qüestió de tirar-se merda al damunt o no, o de queixar-se o no.
Està clar que l'actual ajuntament, o millor dit quatre dels cinc regidors, ho estan fent molt bé, millor que ningú fins ara, però també crec que els que no volíem Tossalets, no el volem tampoc ara, pels mateixos motius que abans, encara que l'ajuntament sigui un altre.
Crec que les coses s'ha de separar.
I quan parlava del secretisme no m'estava referint al de l'actual consistori, sinó al de l'anterior. I veig que el no dir les coses clares relacionades amb els parcs eòlics provoca problemes. A la majoria de municipis es comença amb la construcció un "parc" (quin eufemisme!) i se n'acaben projectant tres o quatre.
I està clar que al poble hi ha opinions a favor i en contra dels parcs, i que els que hauran de decidir ho tindran difícil, amb enquesta o sense.
Tampoc crec que la gent només els votés tenint en compte les centrals eòliques, i tampoc recordo cap posicionament públic dient que "no se'n construirà cap més, si guanyem!".
És més complicat del que sembla,
una abraçada, salut i repúplica!! que els borbons ja m'estan cansant!

Anònim ha dit...

Jo com a antic senyor d'aquestes terres i vist des de fora, penso que una possible sol·lució potser passaria per no contentar del tot a ningú.
Es bo pensar que qui governa ara ha guanyat amb molt poca diferència i cal buscar l'equilibri dins el municipi i pensar que s'ha de governar per tothom.

Anònim ha dit...

Governar s'ha de governar per tothom, però mai tothom estarà content, i amb el tema dels parcs eòlics és complicat.
També vam perdre per poc a les anteriors eleccions i no crec que aquesta sigui la qüestió. Sabíem que si guanyavem seria de molt poc, en un poble tan petit i amb dues llistes, havia d'anar ajustat,

Anònim ha dit...

anul·lem, seccionem, decapitem, escanyem, trinxem, malbaratem, asfixiem, matem, executem... el parc eòlic del Pla de Tossalets i que la Història ens jutgi!!!

Anònim ha dit...

la història potser ens jutjarà igual, fem el que fem!!!!