dijous, 16 de juliol del 2009

PARAULETES

Al prograna de la Setmana Cultural hi ha un parell de parauletes que potser necessiten alguna explicació.



COACHING: ve de l'anglès to coach que significa "entrenar". És un mètode que consisteix a dirigir, instruir i entrenar a una persona o a un grup per tal d'aconseguir alguna meta o desenvolupar determinades habilitats. El que s'intenta és que la persona que rep el curs o sessió aprengui per ella mateix a resoldre els seus problemes, a partir del que ja sap.




SLOW FOOD: seria el contrari del menjar ràpid (fast food). És un moviment que lluita per la conservació de la riquesa d'aliments i de les diferents maneres tradicionals de cuinar-los en cada regió del món.



5 comentaris:

Anònim ha dit...

I no seria més fàcil dir-ho directament en català?

Segurament si fos en castellà no ho posaríem, però en anglès sembla més...

admarinada ha dit...

Rectificar és de savis, però no hi som a temps. Els programes ja han sortit. Amb tot, en prenem nota per a properes ocasions ser més clares i catalanes.

Anònim ha dit...

Sens dubte una cosa a tenir en compte, però que en cap cas no desmereix l'actitud modèlica de les dones de la Marinada de Fulleda.

Endavant!!!

montse ha dit...

No seria més fàcil dir-ho en català, perquè no hi ha una paraula, per definir-ho, són més aviat conceptes, i els castellans també utilitzen la paraula en anglès.
Després de les conferències tothom a Fulleda sabrà què volen dir, jo no crec que s'hagi de rectificar...

Anònim ha dit...

jA EN PARALAREM, DONCS.