dimarts, 2 de febrer del 2010

ÚLTIMES NOTÍCIES SOBRE LA CONTAMINACIÓ PROVOCADA PER LA FUITA DE L'OLEODUCTE










En la reunió del passat dijous, pel que fa a la fuita de l'oleoducte, no es va comentar cap gran novetat, ja que continuen les prospeccions i pous per detectar fins on possiblement arriba el gasoil i es farà una nova prova amb electrodes per veure si hi ha alguna bossa -van dir que "a la zona hi ha coves”- per acabar de detectar-ho. El Ramon M. Arbós, l'alcalde Tarrés, va proposar que anessin a mirar un parell de fonts al terme de Tarrés, de l'estil de del Gravat : la font Freda i la del Pujol , i CLH, l'empresa responsable va accedir-hi. També se'ls va demanar que passessin per escrit a l'Ajuntament tot el que estan fent, cosa que van acceptar, matisant però que potser era millor esperar que acabessin exactament de delimitar la zona i un cop ho sàpiguen exactament, valorar quina serà la millor tècnica per la renovació-depuració de l’espai afectat (descontaminació de les fonts i pous, arranjament dels camins i altres espais afectats...).

Sembla que l’Agència Catalana de l'Aigua i l'Agència Catalana de Residus, en visita realitzada el dia 27-01-2010, “els han felicitat pels mitjans que hi han posat i la gestió que tenen del problema”.

Encara no s'han trobat els culpables de la fuita de gasoil.


L’empresa fins el moment ha convocat un parell de reunions informatives obertes a tots els veïns i l’Ajuntament hi està en permanent contacte.