dimecres, 6 d’octubre del 2010

REHABILITACIÓ DE L'ESGLÉSIA DE FULLEDA







Segons ens informa el regidor d'Obres, Jordi Arbós, l'Ajuntamet ha iniciat el procés per rehabilitar l'església de Fulleda. Despres d'una reunió amb als carrecs de les administracions i el bisbat, la cosa ja ha començat. El projecte bàsic per arreglar tota la coberta , teules i pedra està enllestit. Consta d'aixecar tota la coberta, consolidar la base, muntar l'estructura de ventilació, capa d'aïllant termic, i protector de humitats. El valor es de 76.000 € + 5.000 € de redactat del projecte.


Aixó només es una primera fase del projecte que es redactarà en breu, en el qual es reflectirà com ha de quedar la restauració completa (canalització perimetral per evitar humitat per capilaritat, repasar parets exteriors, netejar i repasar interiors, rehabilitar capelles, adequar il·luminació interior i exterior, rampa d'accés per persones amb problemes de mobilitat). La primera fase començarà abans de l'hivern. Segons valoració de l'arquitecte, l'obra en les diferents fases estaria valorada en uns 350.000 €.

Fa uns 25 anys que es va reformar la coberta, però no ha donat els resultats optims, ara segons els tècnics és una millora definitiva a la coberta. Així ho esperem.

2 comentaris:

montse ha dit...

m'agrada que es treballi per mantenir el patrimoni!!!!!!!!!!!

FADRÍ SOLTER ha dit...

sí, s'ha de treballar per mantenir el patrimoni i, a vegades, encara més per mantenir el matrimoni!