dilluns, 6 de febrer del 2012

RESPOSTA DE L'AJUNTAMENT A LA CARTA DE L'ASSOCIACIÓ DE GENT GRAN SANTA CREU DE FULLEDA DEMANANT UNA SUBVENCIÓ

En resposta a la carta al director del núm. 311 d’aquest mateix diari on reclamen la meva col·laboració, m’agradaria fer uns aclariments al respecte ja que moltes de les afirmacions que fan vostès queden allunyats de la realitat.

En la seva carta diuen que es van adreçar a l’alcaldessa per demanar-li col·laboració, i cito textualment: “la resposta és sempre negativa”. He consultat la documentació d’arxiu de l’Ajuntament i he comprovat que l’any 2009 únicament la seva entitat va rebre una subvenció per un import de 500 €. L’any 2010 van sol·licitar de nou una subvenció i l’Ajuntament els va comunicar la concessió de l’ajut pel mateix import de 500 €. En aquesta carta s’especificava que aquests diners havien d’anar destinats a activitats obertes a tota la població, i els recordo que a dia d’avui cap membre de la seva associació ha vingut a reclamar els diners ni presentar cap document que ens informi o justifiqui quan i a què s’haurien destinat aquests diners.

L’any passat, aquest consistori va rebre dues peticions, una de l’Associació de Dones Marinada i una altra de la seva entitat, on ens expliquen que volen realitzar dues conferències. L’Ajuntament davant d’aquestes peticions decideix col·laborar amb les entitats locals i aprova per Ple i per unanimitat una aportació de 500 € per a cada entitat, prèvia presentació de justificants de les activitats realitzades.

A hores d’ara només l’Associació de Dones Marinada ha presentat una factura d’una actuació musical amb motiu de la cloenda de la X Setmana Cultural. Per tant, no entenc a què es refereixen quan diuen que reben un tracte discriminatori i que s’hauria de tenir la mateixa consideració per a totes les associacions, quan són la única associació que fins l’any passat van rebre diners en aquest concepte.

També vull deixar molt clar que ni jo ni cap membre de l’Ajuntament de Fulleda mai hem discriminat a ningú per motius d’edat, sexe, religió, raça... i tot el que s’hi pugui afegir. En aquest poble, petits, joves i grans fan i participen en la mesura del que poden: preparant l’Escala en Hi-Fi, ajudant en la preparació dels dinars/sopars populars, buidant la paperera que es té al costat de casa o simplement assistint als actes que s’organitzen, i és aquí, on nosaltres com a Ajuntament trobem a faltar la seva col·laboració.

A Fulleda tenim una font extra d’ingressos, en això sí que tenen raó, però també vostès, amb l'experiència dels anys, han de saber millor que ningú que els diners s’han d'administrar amb seny i precaució, no fos cas que ens passi com a altres municipis, que en un futur en comptes de viure del vent (en part) haguem de viure de l’aire. Per tant, i com expressen en la carta, permeti'm que els exposi on repercuteixen part d’aquests diners: organització de cursos (pintura, informàtica...), excursions de poble, gimnàstica de manteniment, esplais d’estiu, festes, adequació de l’espai polivalent La Sala, obra nova i de manteniment del patrimoni, cobrament d’impostos a nivells mínims...


Com deuen saber, moltes de les activitats estan obertes a tots els públics i moltes són subvencionades per l’Ajuntament. Una altra cosa és la decisió voluntària de cadascú de voler-se’n aprofitar o no.

I ja per acabar, només em resta encoratjar-los a col·laborar d’una forma activa i positiva per aquest poble que estimem tant, Fulleda, i agrair sincerament la tasca que es fa des de totes les entitats, que són les grans impulsores de la cultura, la festa, els valors i la tradició dels nostres pobles.


Neus Cornet Donet
Alcaldessa de Fulleda



Aquesta carta ha sortit ja als diaris Segre i al quinzenari SomGarrigues (que és la que repoduïm)

15 comentaris:

la d'aguilar ha dit...

La Sra. Alcaldessa ho ha dit prou clar.
No cal afegir res més. ah!! o potser si, una pregunta : Quines activitats han fet aquesta associaci´ enfocades a la gent del poble??? UFFF ara no en recordo pas cap.... a veure , aveure , no no en recordo cap.Deu ser que tinc molt mala memoria.

Anònim ha dit...

potser no tothom és igual, potser al davant no hi ha bons negociadors, potser...

matagallerofulledenc ha dit...

De tant en tant cal posar els punts damunt les "i's", per que si no s'acaba desvirtuant la realitat.
Molt be Sra Alcaldessa.

Anònim ha dit...

S'ha d'anar amb molta cura, si volem que el poble estigui realment unit (que ja seria hora, som 4 gats), segons quins comentaris amb una tendència molt definida no ajuden amb res. Si per una part es dona la mà i per l'altra continuem fen critiques partidistes......malament anem!. A veure si d'una vegada per totes deixem les coses del passat a un costat, i ens dediquem a fer apropaments (les dues parts) reals, serioses i honestes; que la vida son 4 dies senyors!!

Anònim ha dit...

Ah!, i VERGONYA en hauria de fer a “tots” que això duri tants anys!!!

Anònim ha dit...

anys?? de quins anys pales?

Anònim ha dit...

De quins anys?.....una mica "tontet" pot ser?

FULLEDA - PETI QUI PETI ha dit...

Certament, tots sabem que hi ha un problema, que existeix des de fa massa anys i que, independentment de qui tingui més o menys raó en el tema aquest de la subvenció, és una cosa que no ens podem permetre ni per dignitat, ni perquè -com bé ha dit algun lector aquí dalt- som quatre gats. Cal buscar-hi solucions ja i on sigui.

Us agrairem que, com és habitual, respectant les mútues discrepàncies, tothom intenti desenvolupar aquest diàleg de la forma més respectuosa possible i, si pot ser, amb ànim constructiu i de futur.

Jordi ha dit...

Entenc que si algun anònim te una formula per arreglar-ho pot fer-ho saber als que ara gestionen el nostre ajuntament, segur ells estaran encantats. També pot ser que aquest anònim s'emporti una sorpresa quan li diguin que "tot això ja s'ha intentat".
Els comentaris constructius sempre son bons, com les bones paraules, però la realitat demostra que amb això no n'hi ha prou.
Passem a l'acció i fem propostes concretes que siguin contrastables i llavors podrem veure els resultats i valorar-los!!

Anònim ha dit...

Senyors de FULLEDA-PETI QUI PETI: Tan de bo aquestes paraules expressades en poques línies, siguin la primera pedra per arribar a que Fulleda sigui veritablement de tots i amb tots, això s'ha d'aconseguir!!!!

Anònim ha dit...

La formula nomes la pot tenir la gent que viu a Fulleda, no n'hi ha prou en dir que “tot això ja s'ha intentat” (Jordi, no t'has de quedar tan ample dient això, Fulleda es molt importat), s'ha d'intentar les vegades que calgui, i no ens equivoquem, l'Ajuntament es la part amb mes responsabilitat de totes (que no l'única), per alguna cosa es l'Ajuntament. S'ha de trobar la formula, i tant que si, però per això el poble ha escollit a la gent d'aquest consistori, segur que amb constància i admeten els erros que “tots” hem fet això a de tirar endavant. Jordi, pren nota de FULLEDA- PETI QUI PETI, aquest es el raonament correcte.

Anònim ha dit...

Potser on no arriben dues parts enfrontades caldria que hi intervingués algun tipus de mediador, especialista en aquests tipus de conflicte... per donar una idea.

lanovafulleda ha dit...

S'ha de parlar amb coneixement de causa i em sembla que la majoria sabem que s'ha estès la mà moltes vegades i que no hi ha hagut retorn. També entenc que l'atansament de posicions seria bo per al progrès del poble i veure avui tota la gent que ha assistit a la jornada de portes obertes del sindicat, em dóna esperances.
Pels que avui, una vegada més, han demostrat que no els interessa el que es fa de positiu a Fulleda, doncs que s'ho facin mirar, no els anirem pas a buscar a casa, no?

tardàfulledenc ha dit...

Felicitats a l'alcaldessa per la seva resposta: digna, seriosa i molt ben puntualitzada.
També estava ben feta la carta de l'associació de jubilats,i fora de Fulleda potser ha convençut a algú, però el seu contingut no s'ajustava a la realitat.

Ho sento, però algú ho havia de dir!

Anònim ha dit...

Cal mantenir, doncs, l'esperança i continuar treballant perquè la convivència retorni a uns nivell acceptables. Després, qui vulgui viure al marge...