dijous, 22 de febrer del 2018

JORDI CUIXART, DES DE #FULLEDA, ENYOREM LA TEVA PRESÈNCIA I DESITGEM LA TEVA LLIBERTAT!!!




Hola FULLEDENC/A,

T’escric des de Soto del Real, on porto 129 dies empresonat per exercir el dret a manifestació pacífica i a la lliure expressió en defensa dels drets individuals, col·lectius i nacionals de la majoria del poble de Catalunya. Et vull tornar a agrair tot el suport i la solidaritat que els socis d’Òmnium Cultural m’heu fet arribar. La cel·la de la presó és petita, però el somni que compartim és immens.

Vivim una situació d’excepcionalitat. La repressió i retallada de drets civils i nacionals que estem patint afecta tots els ciutadans de Catalunya, vinguin d’on vinguin i pensin com pensin. L’últim capítol és l’intent d’atacar l’escola catalana, que suposa una agressió contra un model d’èxit que és clau per a la cohesió social del nostre país.

Lluny de resignar-nos o autocensurar-nos, és l’hora d’enfortir més que mai aquests grans consensos i de seguir treballant per fer realitat els valors republicans que han de ser la base del nou país que cal construir. És l’hora de conjurar-nos per seguir projectant tots els èxits col·lectius que hem fet plegats.

I des d’Òmnium, en aquesta hora greu, mantenim el compromís de servei amb el poble de Catalunya, que vol dir amb la ciutadania del nostre país. Per fer-ho, tu ets imprescindible. Per això, mitjançant aquesta carta et convoquem a l’Assemblea General d’Òmnium Cultural, que se celebrarà el dissabte 10 de març al Teatre Victòria (Avinguda del Paral·lel, 67. Barcelona). Malauradament, no podré ser amb vosaltres, però segueixo fent tot el possible al servei de l’entitat.

Avui som prop de 100.000 socis i tenim l'oportunitat de fer d’Òmnium la principal entitat cívico-cultural d'Europa, en defensa de la llengua catalana, la cultura, la cohesió i l'educació, els drets civils i les llibertats nacionals. El creixement de la nostra institució tindrà sentit si seguim enfortint-nos com un sol poble, des la pluralitat, l’empatia i el diàleg constants.

Ni aïllats ni desanimats, més units i amb més determinació que mai. No hi ha justícia sense llibertat. Lluitem, doncs, pacíficament i cívicament per aconseguir-la. 

Moltes gràcies pel teu compromís i confiança. 

Afectuosament,

Jordi Cuixart i Navarro 
President d'Òmnium Cultural