divendres, 26 de març del 2021

BANDOLERS I CAVALLERS A L'ESPLUGA CALBA!!! AQUÍ AL COSTAT!!!








 "Bandolers i Cavallers és una aplicació per mòbil basada en tecnologies de realitat augmentada i geolocalització que ens explica una vella història d’una manera nova. Personatges modelats en 3D ens parlen d’uns fets que van tenir relació amb l’Espluga Calba durant  la primera part del segle XVIII. 

D’una banda tenim els nobles, membres de l’Orde de Malta, que amb la complicitat de l’Església, es lucraven del treball dels pagesos. D’altra banda tenim els bandolers als qui podríem considerar el braç armat dels «súbdits». Declarats oficialment bandolers i sediciosos per part de l’autoritat borbònica eren en realitat lluitadors austriacistes amb llarga trajectòria d’enfrontaments amb l’exèrcit de Felip V. Les tensions i lluites entre poderosos i oprimits han derivat massa sovint en esclats de violència que han marcat la vida quotidiana d’aquest territori.

Hem recuperat els noms i cognoms d’aquests personatges històrics i ells us acompanyaran pels carrers de la vila, us explicaran coses, us faran preguntes,us proposaran reptes i també  jocs.

(...)"