dimarts, 23 de març del 2010

IMPORTANT REUNIÓ AVUI A FULLEDA PEL TEMA DE LA RESTAURACIÓ DE LES ESGLÉSIES

A la trobada hi ha assistit el delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo, a qui cal agrair l'enorme interès demostrat, acompanyat de la coordinadora de la Delegació del Govern, Anna Agustí; el director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Ferran Rella; el director de l'IEI, Albert Turull; l'arxipreste de l'Urgell-Garrigues, mossèn Manel Borges; el delegat de l'Arquebisbat de Tarragona, Antoni Martinez; l'arquitecte de l'Arquebisbat, Sr. Villar; el regidor d'Obres, Jordi Arbós, i l'alcaldessa, Neus Arbós.

S'han trobat tots davant l'església i primerament han entrat per veure'n l'estat. Tot seguit han anat a l'Ajuntament, a la sala de plens, i entre coca de cal Sico, ametlles de la Paquita, sucs i cafès s'ha anat discutint l'estat de la qüestió. El delegat ha fet d'introductor ja que és l'artífex de la reunió i després ha donat la paraula a Feran Rella, que s'ha mostrat encantat de conèixer l'interlocutor de l'arquebisbat de Tarragona perquè s'hauran de trobar sovint per altres casos.

Ja en el tema de l'església de Fulleda, han valorat començar a córrer per poder demanar a final d'abril la subvenció de l'IEI de patrimoni. Més endavant la del Departament de Cultura i així fer una primera actuació -aquest any!- pel més urgent que són les humitats. En la segona fase s'hauria d'assolir una subvenció de l'u per cent cultural i tot el que es pugui aconseguir per acabar de consolidar les mancances de l'edifici.

Ha sigut interessant l'aportació d'en Rella, opinant de l'eliminació de l'abadia per millorar la visió de l'església. Al mossèn no li ha fet gaire gràcia...

Ara el que urgeix és començar els tràmits per declarar l'església Bé d'Interès Local, perquè ho pugui aprovar el Consell Comarcal com més aviat millor.

S'ha aprofitat per portar el director de l'IEI a veure l'exposició sobre la Guerra Civil a Fulleda, juntament amb els altres convidats que l'han valorada molt positivament, i també ha visitat la Cooperativa per ensenyar-li que l'Ajuntament pensa demanar un ajut de béns immobles per tal de rehabilitar-la.

En resum: una jornada positiva que caldrà veure com es tradueix en fets al més aviat possible.

2 comentaris:

INDE ha dit...

Ahir devíem ser la capital de la cultura ponentina!!!

A la ciutat de les cols s'hi passejaven dos estruços...

Anònim ha dit...

estruços coronensis???