diumenge, 8 de juny de 2014

EL CELLER MATALLONGA DE #FULLEDA AL DIARI EL PUNT AVUI D'AQUEST DIUMENGE

Joan Penella, propietari amb la seva esposa del celler més jove de la subzona, el Matallonga, és dels pocs que té vinyes de macabeu de mig segle. “Quan em vaig casar i vaig venir a viure a la Fulleda de la primera liquidació de la collita d'oliva quasi no ens va quedar res... Diuen que tenim el millor oli del món, però el preu és ruïnós! Era o plegar o apostar pel cep. I la zona té qualitats per fer grans vins”, assegura. Fa tres anys, va treure al mercat la primera ampolla. Ara en produeix 13.000 de tres vins diferents, que comercialitza a la restauració i botigues especialitzades de Lleida. Penella és un dels dos únics pagesos professionals que queden al poble. Negocis com el seu contribueixen a donar activitat econòmica i vida a la comarca. “Tenim dies de tot, però hi creiem. Encara que com a subzona estem sembrant. Hi ha gent a Lleida que no sap ni que aquí fem vi...”