dissabte, 8 de novembre del 2014

DEMÀ PASSEU PEL NOTARI!!*!!


 
A cal notari

Diumenge tenim feina, molta feina. Potser alguns ja colliu, però per una estona deixeu bancs i borrasses que hem d’anar a cal notari. Hem d’anar a donar fe que aquesta terra que ja conreaven els nostres repadrins és nostra. És nostra amb tots els rengs d’olivers, les eixides de ceps, les parades d’ametllers, els hortets del fondo i els bancals que s’arrapen raconada amunt, els boscos i la garriga, les serres i els turons, les fonts i les basses... I no en som usufructuaris, com alguns ens volen fer creure pel seu benefici descarat, d’un propietari suprem es digui monarca, tribunal o constitució. Som propietaris i fa segles que paguem censals i hipoteques injustes a un amo que només ho és, segons les temporades, o bé per la força de les armes o bé per l’ofec demogràfic d’una pseudodemocràcia que ens avergonyeix.

Armem-nos un altre cop de paciència perquè és probable que a cal notari diumenge hi hagi molta gent. Una simple papereta donarà fe del nostre dret a la terra, però no hi anem pas a fer cap escriptura perquè tot el que volem ja és nostre encara que algú ens ho hagi segrestat. Hi anirem pels que ja no hi poden anar i pels nostres fills.

Prou de ser serfs de la gleva, masovers, rabassaires... la terra és nostra, i els olivers, les olives i l’oli! Nou de novembre, som-hi!!!

 

Santi Arbós

4 comentaris:

la d' Aguilar. ha dit...

Santi , jo no hauria explicat millor, jejje ho dic amb ironia, m' has fet caure aguna llagrimeta escatosera. Es tant gran el desig!!

FULLEDA - PETI QUI PETI ha dit...

Bé, és potser el que capto en l'ambient, almenys en segons quins ambients. Bon diumenge, bona votació i una abraçada!

matagallerofulledenc ha dit...

Gracies Santi, no es pot expresar millor el nostre sentiment!!

FULLEDA - PETI QUI PETI ha dit...

Gràcies Martí, avui ens toca fer història!!*!!