dimarts, 23 de juliol del 2019

TROBADA D'EXALUMNES A #FULLEDA, UNA JORNADA ENTRANYABLE I PRODUCTIVA




Gairebé un centenar d'exalumes de l'escola de Fulleda, tancada a finals del curs 1973-74, i familiars seus va acudir a la crida efectuada per la Montse i la Núria Arbós aquesta passat dissabte 20 de juliol per tal de retrobar-se i posar en comú els recors i les vivència esdevingudes en un centre que va tenir una vida activa relativament curta, d'uns quinze anys. Aquest encontre s'emmarca dins d'un estudi de l'ensenyament al poble que estan duent a terme la Núria i la Montse, una part del qual ja s'ha publicat en el recentment aparegut volum Mirades que recull els treballs presentats en la Trobada d'Estudiosos de les Garrigues que va tenir lloc a l'Espluga Calba el 2017.

L'acte va començar amb unes paraules de l'alcalde, Jordi Arbós, de suport a aquesta iniciativa i a totes les sorgissin per donar a conèixer o ajudar al desenvolupament de Fulleda en qualsevol camp. A continuació, les convocants van anar enumerant els mestres i les mestres que havien exercit a l'escola i el públic va intervenir de manera molt dinàmica recordant anècdotes, llocs de procedència, on vivien mentre van ser al poble, excursions... relacionades amb cadascun dels docents. Cal dir que s'ha contactat amb algun dels mestres que van exercir a Fulleda o els seus descendents i no es descarta la possibiliats de fer una trobada també amb ells.

L'acte es va cloure amb un pica pica i les converses entre exalumnes que a vegades feia molt de temps que no es veien es van allargar en un ambient distès i entranyable.