divendres, 29 de setembre del 2023

FRANCESC ESQUERDA REVALIDA LA PRESIDÈNCIA DE LA MANCOMUNITAT D’AIGÜES DAVANT LA CANDIDATURA ENCAPÇALADA PER L’ALCALDE DE #FULLEDA, JORDI ARBÓS.



(...)

La junta queda composta per quatre membres d'una llista (Francesc Esquerda, Elena Llauradó, Fermí Masot i Sergi Montagut) i tres de l'altra (Jordi Arbós, Mercè Rubió i Manel Marsan). Segons explica el president, els reptes d'ara són la licitació del concurs per a la concessió del servei, ara en mans de Sorea (empresa que va impugnar l'anterior adjudicació a FCC-Aqualia); una segona captació del Segarra-Garrigues, per a la qual assegura que hi ha converses avançades; estudiar les possibilitats d'implantar energies renovables que ajudin a rebaixar la despesa energètica; substituir canonades de fibrociment, modernitzar la planta potabilitzadora; intensificar la relació amb les Administracions i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i contractar una assistència tècnica que faci de pont entre la junta i l'empresa concessionària.

Esquerda havia ofert a l'altra candidatura pactar una junta unitària, amb rotació de càrrecs, però l'equip d'Arbós ho va refusar "perquè el nostre era un projecte per donar completament la volta a les maneres de funcionar fins ara". Per Arbós, calia un projecte "més tècnic", amb més dades de consums i rendiments i amb un pla director d'inversions a la xarxa, entre altres. El fulledenc lamenta que no s'hagi accedit a cap ajut de l'ACA en més de 10 anys.