diumenge, 28 de gener del 2024

#FULLEDA EN UNA DE LES VUIT RUTES PER DESCOBRIR ELS PAISATGES DE PEDRA SECA DE CATALUNYA ('PÚBLICO', 28-01-2024)


 


"Els Camins de Pedra de les Garrigues

Comencem per un dels territoris amb més riquesa patrimonial de pedra seca, les Garrigues. Els municipis de l'Espluga Calba, Fulleda, Tarrés i Vinaixa comparteixen un paisatge amb una orografia accidentada on proliferen moltes construccions de pedra seca com marges, cabanes de volta, basses, cisternes i una llarga tradició del treball en pedra que ha donat personalitat als seus nuclis urbans.

Tots ells s'han unit i han creat Camins de Pedra, una proposta esportiva que ofereix diversos circuits per a la pràctica d'esports com el senderisme, el trail running i el ciclisme. El projecte permet fer esport, gaudir de la natura i descobrir el patrimoni de pedra seca que hi ha a la zona.

En concret, ofereix un centre de senderisme amb cinc circuits de 3 a 9 km de longitud de diferent dificultat i diversos circuits de trail running. Pel que fa al ciclisme, s'ofereix un circuit d'enduro de 20 km que va enllaçant diverses trialeres, la majoria de baixa dificultat. Els aficionats al món de les dues rodes també poden gaudir d'una oferta de 15 single tracks, alguns de més de 2 km de longitud, dels quals 4 són de pistes verdes, 4 de blaves, 4 de vermelles i 3 de pistes negres. També s'ofereix un circuit gravel."