diumenge, 23 de juny del 2024

APAREIX MORT -ASSASSINAT?- UN HOME DE #FULLEDA AL TERME DE TARRÉS


Febré de 1823

Domènech

H.[ome]

Cos

Dia dinou de febré del any mil vuit-cents y tres, en lo poble de Tarrés se donà sepultura eclesiàstica después de haber-lo pasat per la iglésia a Joan Domènech del lloch de Fulleda, marit de Maria Domènech de Vinaixa, fill de Ramon Domènech (segons la relació q[ue] feu lo nunci q[ue] d'altra manera no sabria dits noms). Al dia diset se trobà mort al terme q[ue] no se pogué enterrar fins dit dia q[ue] fou visurat per los facultatius.

Pau Roca, ecònom


Ampliem la notícia que ja havíem publicat el 2014. Es tractava de Joan Domènech Majoral de cal Nofre de 56 anys. Havia estat casat dues vegades, primer amb Antònia Falcó de Fondarella i, al moment de la mort, amb Maria Clota Arqué de Vinaixa, i sense successió en cap dels dos matrimonis.

La partida d'òbit de la parròquia de Tarrés diu que fou trobat el dia 17 de febrer, mentre que mossèn Boada diu que va ser el 16. A més, el capellà de Fulleda, anys després, afirma que "se encontró asesinado" o "se trobà asesinat", mentre que el de Tarrés no ho afirma encara que esmenta que l'enterrament es va endarrerir fins que el cadàver no va poder ser examinat pels metges.