divendres, 20 de setembre del 2013

MÉS NOTÍCIES, I BONES, DE LA DIGITALITZACIÓ DELS FONS PARROQUIALS DE FULLEDA PER L'ARXIU HISTÒRIC ARXICIOCESÀ DE TARRAGONA

Segons ens informen amablement fons del mateix arxiu, la digitalització dels llibres sagramentals de Fulleda s'ha pogut realitzar destinant un part dels recursos propis de la institució, com a mesura urgent de conservació, ja que el seu estat actual no era el més òptim per ser consultat físicament pels investigadors.

Per altra banda, l'Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona ofereix la possibilitat de col·laborar  econòmicament amb la digitalització, tant dels llibres sagramentals com d'altra documentació (notarial, confraries, etc) dipositada a l’arxiu.

Per a més informació podeu consultar el següents enllaços:

http://www.ahat.cat/Patrociandors/Particular
http://www.ahat.cat/Principal/Donacions

Però, potser, la notícia més important de totes és que a més del les digitalitzacions de registres parroquials que ja us havíem comentat, també s'ha fet el mateix amb el "Libro de árboles generalógicos cronológicos de Fulleda desde 1824 á 1879. Compuesto documentadamente por José Boada C. parroco", una veritable joia que permetrà als interessats remuntar en els arbres genealògics des de principis del XVI a finals del XIX.



http://www.ahat.cat/Document/0000012942 (cal que us doneu d'alta ala web com a usuaris)

7 comentaris:

montse ha dit...

mencanta!!!!

FULLEDA - PETI QUI PETI ha dit...

I a nosaltres també!!!

Carme Abellà ha dit...

M'agrada molt.Penso passar molt del meu temps lliure mirant aquest arxiu històric

Carmem Abellà Macià ha dit...

Hi ha molts Codines, Prats, Cantó i Minguella en aquest arxiu i ho haure de mirar tot molt bé perquè els meus rebesavis es deien Ramon Codines Cantó, casat amb Maria Minguella Cornet . El seu fill era el meu besavi ,Joan Codines Prats (el primer del renom pentinat), casat amb Tresa Prats Minguella. Van tenir 5 fill vius: Josep,Maria,Elvira, Pura (la meva àvia)i Paula, Codines Prats.El meu pare estimat, En Jesús Abellà Codines( pentinat) era fill de Jesús Abellà Trilles (nascut a Montblanc i desaparegut en la batalla de l'Ebre)i de la Pura Codines Prats filla de Fulleda que va estimar, tan el poble com la seva gent fins el dia que es va morir. Ara em toque a mi continuar amb l'herència dels pentinats i em sento orgullosa de ser una pentinada,i tot i que no en sóc filla , Fulleda és també el meu poble, i tan la meva iaia Pura com el meu pare Jesús van fer que l'estime-sa molt.
Els meus fills Carles i Pau també són pentinats i ja van cinc generacions.
El futur dels pentinats( de moment ) és la meva neta Mariona ,la sisena generació dels pentinat. Tot i que és molt petitona ja s'estima moltíssim aquest poble.
Juntes em fet una cançó que entre altres coses diu:
Les pentinades som guapes i valentes... i quan cau i es fa mal o quan algun drac d'algun conte li far por ella diu... ; padrina... he que no tenim por?... és que nosaltres som pentinades i som valentes.

FULLEDA - PETI QUI PETI ha dit...

Llarga vida als Pentinats i les Pentinades!!! Segur que amb paciència pots fer un arbre genealògic molt extens amb tot el material que ara hi ha penjar a l'Arxiu de Tarragona. Si necessites alguna cosa, ja ens ho diràs.

Carmem Abellà Macià ha dit...

Moltes gràcies

FULLEDA - PETI QUI PETI ha dit...

De res!!!