dijous, 10 de març del 2016

30 ANYS DESPRÉS: #FULLEDA, ARA I SEMPRE!


Com si fos ahir, han passat ja 30 anys des de la inauguració del monument que commemorava el segon centenari del naixement d’Agustina Saragossa i Domènech, Agustina d’Aragó, el 8 de març d’un ja llunyà 1986, amb la presència destacada de l’expresident de la Generalitat MH Josep Tarradellas i del president del Parlament de Catalunya MH Miquel Coll i Alentorn. Cal fer justícia i recordar que l’actor principal de tota aquesta història va ser el Ramon Santamaria Prats que llavors era l’alcalde i que va rebre el suport d’una part important de la població de Fulleda, encapçalada per una Comissió Mixta Pro-homenatge a Agustina d’Aragó, i d’algunes institucions governamentals. Sense ell, segurament res hauria possible i la Fulleda d’avui dia també seria molt diferent. Malauradament, Ramon Santamaria moriria l’agost d’aquell mateix any i no veuria completat el monument amb el canó definitiu que arribaria pel març de 1987, en una altra diada que comptaria amb l’assistència de Narcís Serra que en aquell moment era ministre de Defensa espanyol. Serveixin, també, aquestes breus paraules com a sentit homenatge a la seva figura i a la de tots aquells altres –molts!- que van col·laborar d’una manera o altra en aquells actes, amb un record especial a aquells que ja no es troben entre nosaltres.

Aquelles celebracions d’homenatge a l’heroïna amb arrels fulledenques van suposar una projecció del nostre poble mai vista i són l’origen d’una sèrie de transformacions en positiu que encara ens afecten. Tot i així, desgraciadament, Fulleda continua enfrontant-se al seu problema més greu: una brutal crisi de població. És per això que, des de l’emoció en el record d’aquelles diades, cal continuar la lluita per la supervivència i benestar del nostre poble en un país plenament lliure.


Visca Fulleda!!!
Visca Catalunya!!!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Certament, crec que en Ramon Santamaria es mereix un carrer o una plaça a Fulleda, i no només per lo de l'Agustina. Ramon Santamaria va ser la persona que va donar el tret de sortida a una nova Fulleda.

FULLEDA - PETI QUI PETI ha dit...

Ja fa molts anys que en Ramon Santamaria Prats té dedicada una plaça a Fulleda, on abans hi havia la bassa, al començament de l'av. d'Agustina Saragossa i Domènech.