dilluns, 16 d’abril del 2012

CONSTITUCIÓ DE L'ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA A LES GARRIGUES




Constitució de l'Assemblea Nacional de Catalunya a les Garrigues




El passat dia 1 de març, a la Casa de la Cultura de les Borges Blanques, es va constituir "Les Garrigues per la Independència", la Secció Territorial de l’Assemblea Nacional Catalana de la nostra comarca.



En un acte obert a tots els Garriguencs i Garriguenques que en volguessin formar part, Jordi Murgó, membre del Secretariat de l’ANC a les Terres de Lleida va ser l’encarregat de coordinar la constitució.



Formen part de l’acta fundacional els tres càrrecs que li corresponen i una quinzena de persones com a vocals, tot de forma simbòlica, ja que pretén no ser un moviment ni personalista ni partidista, és per això que s’hi pot afegir tothom que hi estigui interessat.



L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), és una organització unitària i transversal, democràtica i cívica, que treballa per aconseguir una majoria social favorable a la independència de Catalunya. L’ANC consta de diferents assemblees territorials i sectorials, creades des de cada punt per poder reflectir la realitat social.



Aquest dissabte, dia 10 de març, va tenir lloc al Palau Sant Jordi de Barcelona, l’assemblea constituent de l’Assemblea Nacional Catalana on hi van assistir unes 7.000 persones, entre les quals hi havia una vintena de garriguencs i garriguenques. Hi havia representats de les 270 seccions locals, dels 300 municipis adherits a "Municipis per la independència" i representats del món polític, associatiu i social del país, i va servir per aprovar els Estatuts de l’Assemblea i el Reglament de règim interior i per concretar els instruments i els objectius.



Els punts principals del full de ruta de l’ANC, són per aquest 2012 la “Marxa per la Independència” que començarà per Sant Joan amb la Flama del Canigó i passarà per tot el territori i acabarà l’11 de setembre, en una gran manifestació unitària al Passeig de Gràcia de Barcelona. I per la primavera del 2013 es preveu que des dels ajuntaments es convoquin, simultàniament, el mateix dia Consultes Populars arreu del territori.



Tots els interessats de la comarca en formar part o rebre informació de "Garrigues per la independència" no dubteu en enviar un correu a

ancgarrigues@gmail.com




Ens podeu trobar a facebook (Assemblea Nacional Catalana – Les Garrigues) i a twitter @ANC_Garrigues