divendres, 20 d’abril del 2012

LAURA REBOLLEDA: "UN AXE VERT" PER REVITALITZAR FULLEDA

La jove arquitecta Laura Rebolleda Jané, vinculada familiarment a cal Ferreret de Fulleda, ens sorprèn molt favorablement amb un projecte que forma part del seu Portfolio 2012 i que duu per títol "Un axe vert" (un eix vert), el qual té per objectiu la revitalització del nostre poble.


Traduïm -una mica lliurement- del francès la introducció:




UN EIX VERD

QUÈ: diplona/Projecte de desenvolupament urbà i d'equipament públic
ON: Fulleda, Les Garrigues; Catalunya
QUAN: novembre 2011


PROJECTE

El projecte pretén revitalitzar el poble de Fulleda, que, tot i que té una població jove no menyspreable, no disposa d'una xarxa adequada de serveis públics. El projecte devia, per tant, amb diferents intervencions, i la creació d'un eix d'alta connexió entre elles, promoure l'obertura del poble al territori, com a punt de referència gastronòmica i de qualitat geogràfica, i la millora de vida dels seus habitants.


D'una banda, el projecte ofereix un agradable passeig pels camins que connecten el poble i el bosc per l'exterior, i que vinculen la font d'en Salat, la font de la Marieta i les Ventoses, que es troba entre les dues fonts. Uns sis quilòmetre que connecten aquests tres punts, recorregut històric dels habitants del poble.


Per altra banda, el projecte proposa un eix per a vianants amb diverses instal·lacions, el centre Social (amb restaurant, bar i sala de festes), una escola primària i diversos habitatges.


Entre les dues intervencions, el projecte proposa la creació d'una zona verda esportiva amb un camp de futbol i una piscina municipal, que connecta amb el passeig exterior amb una carril bici a través de tot el conjunt.



6 comentaris:

montse ha dit...

Felicitats laura!!!

montserrat ha dit...

Quin nivell!!!

Anònim ha dit...

Molt suggeridor... una idea interessant, molt.

Anònim ha dit...

Felicitats, Laura!

Moltes gràcies!, perquè encara que nascuda a Barcelona, no oblides les teves arrels d'aquest poble que també t'estima.

Et desitgem lo millor en aquesta nova etapa de la teva vida a París.

Molta sort, Laura!.

Laura ha dit...

ha estat una sorpresa molt agradable per mi (sobretot després de la decepció d'avui amb el partit) entrar al blog del peti qui peti i trobar-hi el meu projecte! i una veritable plaer saber que als fulledencs i fulledenques els agrada la meva proposta, i que la troben interessant, ja que, com bé dieu, ha estat un projecte molt especial per a mi, fet amb moltes ganes i molt de carinyo, i amb l'esperança que poguem continuar fent gran el nostre poble, dia a dia tots plegats(si s'em permet l'expressió ja que jo m'el sento també molt a prop)

Disculpar-me al mateix temps ja que la intenció era fer-vos arribar el projecte, compartir-lo amb vosaltres, però entre París-Barcelona, Barcelona-París, buscar feina i tota la mandanga, ho he deixat completament de costat...

Moltes gràcies per la publicació i pels vostres comentaris, és molt encoratjador per mi!!

Laura Rebolleda

FULLEDA - PETI QUI PETI ha dit...

Gràcies a tu, Laura, per aquest projecte i per demostrar que et sents part del nostre poble, siguis on siguis, com tants de nosaltres.

Et desitgem una carrera plena d'èxits i que aquest o algun altre treball "fulledenc" teu, tant de bo, algun dia es pogués portar a la pràctica.

A très bientôt!