dilluns, 27 de març del 2017

NEUS ROCA DE #FULLEDA EN EL PROJECTE SOLIDARI #CATINDjove DE L'IES JOSEP VALLVERDÚ DE LES BORGES BLANQUES











CAT: Catalunya

IND: Índia
jove: Joint Venture




Aquest projecte està impulsat per 19 alumnes de 4t d'ESO de l’INS Josep Vallverdú de les Borges Blanques. 



El projecte consisteix en ajudar nens i nenes de l’Índia, amb pocs recursos, a través del disseny de una APP, anomenada ​ Seekhana,​ ​ (​ सीखना) que és la traducció del mot aprendre en hindi, ​va dirigida als nens i nenes d’entre 9 i 11 anys de l’Índia, aquesta incorpora preguntes de diverses matèries com matemàtiques, ciències socials i naturals i llengua anglesa. La instal·lació 
d’aquesta APP serà en dispositius mòbils de segona mà o que puguin aconseguir-se en grans empreses d’electrònica.


A més a més, estan en contacte amb una ONG​, anomenada JAL, que treballa al Sud de l'Índia, en la lluita contra la pobresa i per aconseguir la reinserció i integració familiar i social. Té una escola de primària on hi assisteixen 122 nens i nenes, on s'ofereix, a més de l'ensenyança regulada, educació en valors humans; serà el lloc on s’enviaran els dispositius amb l’APP incorporada.

Ens ha semblat una idea molt interessant, ja que com ells molt be han dit aquest projecte servirà per donar la mateixa oportunitat d’aprenentatge a altres nens sense els mateix recursos que tenim aquí, i als mestres per poder ensenyar millor.



QUÈ NECESSITEN DE LA GENT DE FULLEDA? SI TENS UN Smart Phone QUE NO FAS SERVIR, UNA TAULETA... LA POTS DONAR. ANIRÀ A L'ÍNDIA PER AJUDAR ELS NENS I NENES.

PUNT DE RECOLLIDA DEL MATERIAL: AJUNTAMENT DE FULLEDA, QUE DÓNA SUPORT A L'INICIATIVA.


FINS QUAN PUC PORTAR-LA? FINS A L'1 DE MAIG