La Cruz, 4-09-1927.
[1] https://arxiuenlinia.ahat.cat/Document/0000005924#imatge-10
Aquest blog és un mitjà independent d'informació sobre Fulleda, amb notícies actuals, projectes de futur i ullades cap al passat. Està obert a tothom que s'expressi amb un mínim d'educació. ÉS VOSTRE!!!
La Cruz, 4-09-1927.
[1] https://arxiuenlinia.ahat.cat/Document/0000005924#imatge-10
Febré de 1823
Domènech
H.[ome]
Cos
Dia dinou de febré del any mil vuit-cents y tres, en lo poble de Tarrés se donà sepultura eclesiàstica después de haber-lo pasat per la iglésia a Joan Domènech del lloch de Fulleda, marit de Maria Domènech de Vinaixa, fill de Ramon Domènech (segons la relació q[ue] feu lo nunci q[ue] d'altra manera no sabria dits noms). Al dia diset se trobà mort al terme q[ue] no se pogué enterrar fins dit dia q[ue] fou visurat per los facultatius.
Pau Roca, ecònom
Ampliem la notícia que ja havíem publicat el 2014. Es tractava de Joan Domènech Majoral de cal Nofre de 56 anys. Havia estat casat dues vegades, primer amb Antònia Falcó de Fondarella i, al moment de la mort, amb Maria Clota Arqué de Vinaixa, i sense successió en cap dels dos matrimonis.
La partida d'òbit de la parròquia de Tarrés diu que fou trobat el dia 17 de febrer, mentre que mossèn Boada diu que va ser el 16. A més, el capellà de Fulleda, anys després, afirma que "se encontró asesinado" o "se trobà asesinat", mentre que el de Tarrés no ho afirma encara que esmenta que l'enterrament es va endarrerir fins que el cadàver no va poder ser examinat pels metges.
En aquestes partides de confirmació de l'any 1876, trobem tres fills de la parella veïna de Fulleda formada per Ramon Canela, fuster natural de Savallà de Comtat (Conca de BArberà), i Teresa Civit d'Ollers (Barberà de la Conca, Conca de Barberà).
#fulleda #lesgarrigues #lleida #catalunya #turismeinterior #poblesambencantcatalunya #natura #pedraseca #btt #rutesapeu #rutesbtt #senderisme #paisatge
-El 1933, l'Ascensió es va celebrar el dijous 25 de maig. Era el dia que tradicionalment al nostre poble es feien les primeres comunions.
-Apareix la figura d'Encarnació Terrats que posteriorment tindria problemes al principi de la Guerra Civil per amagar dos capellans. Era la neboda de la mestra retirada Margarida Calvís.
-Per primera vegada s'il·luminava l'alta major de l'església gràcies a la producció electrica que es feia per part de Martí Rojo, de cal Senyor Martí, i Anton Pallerola Codines, de cal Ton del Sevilla.
-El diumenge 28 de maig hi va haver un partit entre els equips de Fulleda i l'Espluga de Francolí que va acabar en empat.