dissabte, 26 de setembre del 2009

L'AJUNTAMENT DE FULLEDA VA APROVAR AHIR UNA MOCIÓ A FAVOR DE LA REALITZACIÓ D'UNA CONSULTA POPULAR PER LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA

Fulleda ha tornat a fer història. La moció va ser aprovada per quatre vots a favor, de la majoria consistorial de l'Associació Progressista de Fulleda, i un vot en contra del regidor de CiU.




MOCIÓ EN DEFENSA DEL DRET A DECIDIR I DE SUPORT A UNA CONSULTA POPULAR PER LA INDEPENDÈNCIA A FULLEDA

La nació catalana es troba en una cruïlla decisiva de la seva història. Les limitacions del marc polític i jurídic vigent pel que fa a l’avenç i el reconeixement de l’autogovern, fins i tot dins els estrets paràmetres establerts pel règim autonòmic, s’han fet cada vegada més evidents a ulls de tothom. Ja ningú no dubta que l’Estat espanyol continua mantenint, malgrat la modernització social i institucional que ha viscut durant aquest llarg període, una voluntat uniformitzadora i absolutament refractària a l’avenç nacional dels Països Catalans.

En un moment com el present té una importància fonamental la unitat del poble de Catalunya en la defensa dels seus drets nacionals i democràtics. I, més enllà encara, el compromís actiu i la participació del conjunt de la ciutadania en la definició del futur que més li convé al país. El dret a decidir, doncs, és un element bàsic i irrenunciable que, en democràcia, ningú no pot negar als catalans i les catalanes.

És per tot plegat que cal saludar molt positivament iniciatives com la consulta popular per la independència d’Arenys de Munt. Només des de la por a la llibertat es poden entendre les pressions i les amenaces que s’han exercit sobre aquesta, tant per part de grups de caràcter feixista com, i això és encara més greu, des del mateix govern de l’Estat. Tot plegat és una mostra de la baixa qualitat de la democràcia espanyola quan topa de ple, encara que sigui en un pla merament simbòlic, amb el dret a decidir del poble català.

Entenem també que mentre el Parlament està tramitant la Llei de consultes populars per via del referèndum el mecanisme de les consultes populars convocades per entitats cíviques i socials amb el suport dels ajuntaments és el camí a seguir.

Atès tots aquests elements exposats anteriorment, el ple de l’Ajuntament de Fulleda, acorda el següent:

1. Felicitar a la gent i als representants municipals d'Arenys de Munt per la demostració de civisme i democràcia participativa que han dut a terme, convertint una consulta popular en una festa i demostrant que exercir el dret a decidir és possible.

2. Defensar el dret del poble català a decidir lliurement el seu futur sense traves ni limitacions de cap mena.

3. Donar suport a una consulta popular per la independència que se celebri a Fulleda.

4. Instar a l'associació de càrrecs electes Decidim.cat establir una estratègia conjunta i coordinada, juntament amb entitats de la societat civil, que permeti una acció o accions simultànies a diferents municipis dels Països Catalans.

5. Encoratjar a actuar amb llibertat, i en complicitat amb la societat civil, als ajuntaments d’altres municipis dels Països Catalans que es plantegin la realització de consultes similars.

6. Exigir al govern espanyol el respecte més escrupulós al dret dels municipis catalans que així ho considerin convenient a celebrar consultes populars per a la independència.

7. Fer arribar aquest acord al president del Parlament de Catalunya i als portaveus dels diferents grups amb representació a la cambra.

5 comentaris:

satisfet@ ha dit...

Un pas endavant, sí, senyor! On s'ha vist que es vulgui limitar el dret de les persones a donar la seva opinió sobre aquesta o alguna altra qüestió? Els fa por el resultat, potser?

Tant de bo s'hi afegissin tots els municipis catalans. Quina bufetada seria per aquesta colla de politicaires sense "c."!
Felicitats, Fulleda!

Anònim ha dit...

Felicitats a l'Ajuntament de Fulleda per aquest acte de valentia.
Bona feina!!!


PD: CiU no donava suport a aquestes consultes?!

Anònim ha dit...

anonim , que tu no saps que hi ha convergents i convergents? dit altre manera que els hi "conve" ser de convergencia, pero que no ho son.

la d' aguilar ha dit...

Estic orgullosa de ser filla adoptiva(per autonomenament)de Fulleda. ENDAVANT AJUNTAMENT!!!!!!
Contestant al "satisfet" voldria dir-li que si ho fessin tots els municipis realment seria la gran mostra de democràcia catalana haguda des de fa molts anys.Peró potser els resultats de segons a on no ens agradarien, però això es la democràcia.De totoes maneres penso que de moment fer-ho a llocs diguem "una mica segurs " es millor.Ah , per cert al meu poble de naixement ( BERGA) també la faran

VOTAIRE ha dit...

Els que no puguin votar que vinguin també a Fulleda, que els farem una urna expressa.

TOTHOM A FULLEDA!!!!!!