dilluns, 11 de gener del 2010

AVUI DILLUNS, UN DIA MÉS SENSE TRANSPORT ESCOLAR A FULLEDA

temporal de neu i gel temperatures sota zero a tot lleida

Vint carreteres afectades i setanta nens sense classe 4 dies després de la nevada

A les Garrigues i l'Urgell, per evitar riscos a causa del gel de la calçada

Les baixes temperatures van continuar complicant aquest diumenge la normalització de les carreteres de Lleida després de la nevada de dijous i els consells de les Garrigues i de l'Urgell van optar per suspendre per algunes vies les rutes de transport escolar. D'aquesta manera, una setantena d'alumnes d'aquestes dos comarques es quedaran de nou sense classe. La Generalitat no descarta utilitzar dispositius especials si persisteixen les complicacions.

    h.c./m.m. lleida
Els problemes per circular per les carreteres de les zones més afectades per la nevada de dijous i divendres deixaran aquest dilluns sense escola uns trenta estudiants de les Garrigues, veïns dels municipis ubicats a la zona alta de la comarca, i trenta-nou més de l'Urgell. Les baixes temperatures van mantindre aquest diumenge el gel a bona part de les carreteres secundàries d'aquestes zones (des de l'Albi fins a la Pobla de Cérvoles; a la Granadella i Bellaguarda i als Omells de na Gaia i Sant Martí de Maldà), tot i que les màquines llevaneu i les adobadores de sal hi van continuar treballant. El Servei Català de Trànsit va recomanar l'ús de cadenes en una vintena de carreteres secundàries de l'Urgell, les Garrigues, la Segarra i la Noguera. Les baixes temperatures (negatives durant la nit i de només 4 graus durant el dia a les Garrigues i l'Urgell) van contribuir a la formació de plaques de gel, tant a les carreteres com als carrers dels municipis. L'alcalde de la Granadella, Pere Miquel Guiu, va explicar que tot i l'adobament de sal, els carrers es van tornar a gelar, especialment entrada la nit. En canvi, el primer edil de la Pobla de Cérvoles, Gerard Solé, va dir que el transport de sal no va arribar a la localitat i es va quedar a l'Albi, de manera que avui "haurem de fer vindre un tractor de Cervià a l'Albi perquè ens porti la sal" i repartir-la pels carrers. També va denunciar que els veïns han estat dos dies sense cobertura de telefonia mòbil i sense banda ampla. A més, la localitat va suspendre la Fira de l'Oli i les Orelletes i la va ajornar per al pròxim 24. Els alcaldes van demanar precaució als veïns al circular per les vies davant del perill de patinar o de ferir-se per la caiguda d'estalactites de gel. Per la seua part, el president del consell de les Garrigues, Josep Lluís Balsells, va dir que el transport escolar no arribarà avui a Fulleda, Tarrés, el Vilosell i la Pobla de Cérvoles. La presidenta de l'Urgell, Rosa Maria Mora, va explicar que ahir van decidir suspendre el trasllat d'alumnes de Vallbona de les Monges a Llorenç de Rocafort. Mora va reclamar més mitjans per evitar aquest tipus de col·lapses quatre dies després de la nevada. El delegat de la Generalitat, Miquel Pueyo, que va visitar els municipis de les Garrigues més afectats, va afirmar que si aquesta situació persisteix plantejaran una intervenció integral a totes les vies. D'altra banda, les pistes d'esquí van obrir ahir en la seua totalitat i van presentar la millor neu de la temporada en un dia assolellat, però només hi va haver uns 8.000 aficionats a les pistes del Pirineu de Lleida.

sense sal ni cobertura

La Pobla de Cérvoles es va quedar ahir sense sal i no tenia cobertura de mòbil ni Internet de banda ampla des de feia 2 dies
http://www.segre.com/nc/noticies/detall-de-la-noticia/article/vint-carreteres-afectades-i-setanta-nens-sense-classe-4-dies-despres-de-la-nevada/199/

2 comentaris:

Un Fulledenc que no pot tornar a casa ha dit...

Gràcies a aquest blog, les fotos del facebook i a les trucades a casa estic al corrent d'aquesta nevada desde Lleida. Porto desde dijous atrapat a la capital!! Espero poder tornar aviat! Moltes Gràcies a seguir així!!

FULLEDA - PETI QUI PETI ha dit...

Gràcies a tu per seguir-nos i qualsevol cosa que necessitis en aquesta ciutat emboirada, ja ho saps.