dilluns, 21 de novembre del 2011

FULLEDA I ELS OMELLONS: ELS ORIGINALS DE LES ELECCIONS!

CiU s’imposa en 31 dels 33 pobles de la comarca

21/11/2011 - Redacció


La federació nacionalista ha arrasat a pràcticament tots els municipis de la comarca en les eleccions generals. Només hi va haver dues excepcions: Fulleda on la força més votada va ser ERC i els Omellons, on van vèncer els populars. Mentre que CiU guanya i alhora augmenta el seu número de vots (5.497 del 2011 davant dels 4.457 obtinguts el 2008) la xifra del PSC cau a menys de la meitat (2.152 del 2011 en front als 4.544 del 2008). ERC també perd votants (passa dels 2.276 aconseguits el 2008 als 1.343 el 2011). Per contra, s’ha de destacar un increment de vots a favor d’ICV, encara que poc significatiu en conjunt (passa dels 230 del 2008 als 330 el 2011).


Més abstenció i més vots en blancL’abstenció ha crescut vuit punts a la comarca respecte al març de 2008. L’abstenció en aquestes eleccions generals ha passat del 27% al 35,4%. Així mateix, augmenten lleugerament els vots en blanc que han passat del 2,1% al 2,8%.


D’altra banda, CiU aconsegueix també un històric triomf a la ciutat de Lleida. Mai abans s’havia imposat en unes eleccions generals. El PSC obté el seu pitjor resultat i queda tercer darrere del PP. Des de les eleccions celebrades al 1982, els socialistes sempre havien estat el partit més votat.


Pel que fa a l’àmbit estatal, el PP aconsegueix majoria absoluta, la victòria més àmplia de la seua història. Guanya amb 186 diputats (32 diputats més) mentre que els socialistes, encapçalats per Alfredo Pérez Rubalcaba es queda amb 110 escons (59 diputats menys). Els populars guanyen a tot l’estat espanyol menys a Catalunya i Euskadi on va guanyar CiU i Amaiur, respectivament. A Astúries es va registrar un empat entre socialistes i populars. A Catalunya el triomf de CiU és històric ja és la primera vegada que guanya en unes eleccions generals. Finalment, el Partit Popular ha aconseguit una àmplia majoria també al Senat.


8 comentaris:

matagallerofulledenc ha dit...

Caram!!,
quin rècord per els dels Omellons

Anònim ha dit...

sí, sobretot tenint un ajuntament d'erc...

SALADA ha dit...

Ens encanta ser diferents i fidels als nostre ideals, som gent de paraula, compromesos amb el nostre futur i amb Catalunya. Som el sector resistent de la comarca. Això si, ja podem començar a construir trinxeres, acomiadar-nos de la família, buscar-nos uns bons advocats perquè ens hem quedat sols ;(

Anònim ha dit...

a on més ha guanyat erc???

Cap a l'Espluga ha dit...

Les espones seràn les nostres trinxeres!

Agustina ha dit...

Amics i amigues estigueu, modificaré lo canó, lo faré giratori per si de cas he de tornar a defensar la terra, en aquest cas per una causa millor, per Fulleda i per Catalunya!
Sempre us vigilo!!!!

Anònim ha dit...

los marges, voleu dir!

Anònim ha dit...

a canonades contra el Mar-i-ano...