dimarts, 3 de juliol del 2012

EL PLA DE TOSSALETS (3)

Continuant l'entrada




el bon amic de Fulleda que ja havia intervingut sobre el tema del Pla de Tossalets, compromès amb la defensa del territori, ens fa arribar aquestes noves reflexions:


Més tard o d'hora el projecte es reprendrà i Acciona ho té molt bé per vendre-ho: passa de 19 AE a 9-10 AE tenint en compte que de 1,5 MW pràcticament ni es fabriquen i ara va tot cap a 3 MW (i fins i tot 3,5 MW de manera que fins i tot es quedaria en 8). Cal no perdre de vista que passem de 70 metres d'alçada a 120 metres, tanmateix. En tot cas, per mi el fons de la qüestió és decidir:


a) per un costat, si a Fulleda, el paisatge és un valor capaç de crear economia i posar-lo en relació als altres possibles actius que pugui tindre (si en téns molts pots triar, si en téns pocs no tant o gens), i per tant, si té un preu i es pot quantificar.


b) i per l'altre, quins beneficis aporta el nou parc i per a què es volen emprar. Hi ha un projecte sobre la taula capaç de generar economia i depén del finançament? Llavors té sentit. Es volen per millorar equipaments ja existents o crear-ne algun de nou? Llavors, estem sacrificant una millor qualitat de vida dels habitants de fulleda en detriment d'una possible via de desenvolupament.


Resumint és això..