dimarts, 10 de novembre del 2015

L'AJUNTAMENT EXPLICA LA SITUACIÓ DE LA TALA DE BOSC A LA ZONA DEL CANTAPERDIUS




Segons ens informa l'Ajuntament a través de l'alcalde Jordi Arbós, després de la visita del divendres passat de membres del cos d'Agents Rurals, es posa de manifest que la tallada entra dins de la normalitat en una actuació d'aquest tipus, encara que amb marge de millora.

Els experts han posat unes condicions per poder continuar amb aquesta actuació: 

1- tallar i treure el arbres torts i mig tombats.
2- deixar algun de gros on hi hagi molt espai sense arbres.
3- picar la branca del costat dels camins.

També, tots han coincidit que en un parell d'anys el bosc explotarà de verdor i es començaran a veure pins petits i molt més reboll i alzina.

Amb deu anys haurem passat de tenir un bosc envellit i amb poca capacitat de regeneració a tenir un bosc jove i sa. També amb molta menys capacitat de combustió en cas d'incendi forestal.

Finalment esperem que tots els particulars que s'havien mostrat interessats en fer aquest tipus d'actuació continuïn amb la seva idea, tot hi sabent que amb les condicions noves que ara demana el departament de Medi Ambient serà encara menys rendible econòmicament pels particulars, però serà millor per tots a llarg termini, sobretot en cas d'incendi. 

Vist les inquietuds de molts propietaris que per diverses raons volen fer una actuació forestal al seu bosc, des de l'Ajuntament continuarem donant suport i agilitzant tota la documentació que sigui necessària per tal 'ajudar amb la comunicació i gestió amb el agents forestals i el departament de Medi Ambient.

Estem demanat informació per poder crear una "associació forestal" amb els veïns de Fulleda per tal de fer una gestió sostenible dels boscos supervisada per Medi Ambient. Sembla que es bastant complicat, però demanarem tota la documentació per veure si a Fulleda podria ser viable.