Aquest blog és un mitjà independent d'informació sobre Fulleda, amb notícies actuals, projectes de futur i ullades cap al passat. Està obert a tothom que s'expressi amb un mínim d'educació. ÉS VOSTRE!!!
dissabte, 16 de maig del 2020
TOT I LES FRONTERES, LA DESTIL·LERIA GABARRÓ&FEIXA DE #FULLEDA CONTINUA TREBALLANT
"Tot just un parell de quilòmetres frontera endins, el parador de carretera de Tarrés està tancat i barrat. D’allà surt un trencall al nucli, que és a pocs metres. “És molt fort que a Vimbodí ja puguin posar terrasses”, lamenta el Pere, que regenta el restaurant bar El Sindicat. “Si d’aquí al límit de terme potser no hi ha ni 500 metres!”, exclama, mentre recorda que al poble, de 98 habitants, no hi ha hagut cap cas. “No entenc que no tinguem les mateixes condicions; l’alcalde ha passat abans i també m’ha dit que no ho troba just”, recalca. I és que el Pere i la Montse, per a més inri, van agafar el local tot just el 10 de març. El van obrir l’11… fins al 13. Fa una setmana han obert una petita part d’agrobotiga ampliada, i en entrar estan fent tractes amb la Judit, que els porta licors de la destil·leria que té –una de les poques que hi ha al país– al poble veí de Fulleda. “Costarà tornar a començar, la gent té doble recança, de sortir i de gastar, perquè no hi ha un duro”, lamenta ella. Fent un tomb pel poble, costa trobar algú. La Dolors estén la roba en uns baixos mentre vigila la filla petita, que juga al carrer. És mestra en un institut a Reus, i com que fa teletreball, es pot quedar amb ella. “Aquí la vida no diferirà gaire quan canviem de fase, només hi ha una botiga al poble”, confirma.La Conca de Barberà té frontera amb les Garrigues, però també amb l’Urgell. Just a tocar de la ratlla hi ha Belltall, sobre la carretera C-14, que és un cas ben curiós, perquè els veïns poden anar indistintament al CAP de Montblanc o al de Tàrrega. Així, a quina regió sanitària pertanyen? El fet que trobem obert l’hostal Feliuet ens respon automàticament la pregunta. “No et pensis, ho vam haver de buscar a l’Ajuntament, que érem a la de Tarragona, perquè no ho teníem clar!”, exposa el Ricard, que es prepara per fer menús si algú para a dinar, tot i que la circulació viària en un i altre sentit només està permesa per a casos de necessitat. De fet, només hi passen camions, alguns dels quals fins i tot el saluden. “L’Ajuntament ens va dir que podem anar a comprar a Tàrrega”, remarca. Tot fent un tallat, explica que ha vingut poca gent fins a aquella hora. “Al matí estàvem a sis o set graus només”, constata. I certament fa un vent fred. És hora de buscar una altra frontera." http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/1788456-el-virus-tenia-fronteres.html
Quins temps, aquells!
-
Ja fa un grapat d’anys, quan l’home no sabia encara ben bé que ho era, una
nit, un os de considerables dimensions, mogut per la curiositat i la gana,
va en...
RECEPTA DE TRUFES AMB OLI DE TÒFONA
-
No us podeu imaginar les ganes que teníem de fer aquesta publicació… Per fi
la recepta de les Trufes amb oli de tòfona del Sindicat de Tarrés!
Si no les...
NOU PROJECTE AGRICULTURA BIODINÀMICA
-
L'any 2010 vam començar el nostre projecte familiar, el Celler Matallonga,
des del primer moment teníem molt clar com volíem treballar i vam anar
reconve...
La sergent Anna Grimm, de la Montse Sanjuan
-
Continuem la lectura en plena primavera amb un canvi de format, una
novel·la negra ambientada a Lleida, de la mà de l’autora Montse Sanjuan,
coneixerem les...
Contractar un nom de domini per a la meva web
-
Anem a veure perquè necessitem contractar un nom de domini
*Perquè necessitem contractar un nom de domini?*
Un nom de domini és *la nostra marca*, identifi...
Summer Sing 2015
-
La setmana passada vaig treballar de voluntària al Summer Sing de Cork
(Irlanda). El Summer Sing és un cassal que dura una setmana i que està
dedicat a ...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada