divendres, 16 d’abril del 2021

ELS ESPAIS DE LA MEMÒRIA DE #FULLEDA I L'ESPLUGA CALBA




"A la passada newsletter us parlàvem de les trinxeres de la Roca Tomasa que el Jordi Salat de Fulleda ens va fer descobrir. Hem fet una mica de recerca sobre el terreny i també amb l'ajuda del Jordi Salat, hem trobat fins a 28 elements més corresponents a la línia de defensa número 2 que els republicans van construir durant l'estiu i la tardor de l'any 1938!


Un exemple d'aquests espais de memòria democràtica els podeu trobar a la carretera entre l'Espluga i Fulleda on s'hi poden observar uns quants nius de metralladores, però aquests son tan sols la punta de l'iceberg dels altres que s'amaguen als voltants, alguns ben endins del bosc.


La intenció dels ajuntaments de l'Espluga Calba i Fulleda és de poder accedir a algunes subvencions que atorga el departament de justícia de la Generalitat per a poder recuperar aquests espais de memòria democràtica i poder-los unir tots en una ruta per fer-los més visibles i en definitiva dignificar-los. Esperem poder ampliar-vos aquesta informació ben aviat.  


En aquestes imatges podreu identificar la localització dels punts de memòria històrica trobats fins ara."

  https://fulledaturismeactiu.cat/wp-content/uploads/2021/03/10.pdf