dimecres, 28 de desembre del 2022

IMPORTANT DESCOBERTA PALEONTOLÒGICA A #FULLEDA!!!

Mandíbula i crani apareguts en les obres de cal Prats.

La fletxa indica el lloc on es van trobar les restes humanes prehistòriques a cal Prats, seu del nou ajuntament de Fulleda.


Fa pocs dies, en les obres que es desenvolupen a cal Prats de Fulleda per construir-hi la nova casa de la vila, ha aparegut restes humanes datades al paleolític. Concretament es tracta de una part d'una mandíbula i un crani que per les primeres datacions semblen correspondre a una dona d'entre 20 i 30 anys que hauria viscut fa uns 20.000 anys. Amb aquesta informació, que resta pendent de confirmació per l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, aquestes restes serien les més antigues de la Catalunya occidental. Recordem que enguay al municipi veí de Vimbodí es van trobar fragments d'una mandíbula humana d'un nen de 4-5 anys amb una cronologia al voltant dels 15.000 anys d'antiguitat.

Fonts de l'Ajuntament no s'han volgut pronunciar sobre si aquesta descoberta pot endarrerir encara més les obres, mentre que l'oposició és partidària de fer en el lloc un bar-restaurant amb el nom de Lo Paleontològic. S'espera la visita properament del Molt Honorable president de la Generalitat de Catalunya i del conseller de Cultura. S'ha especulat amb el noms d'Homo Calpratensis o Femina Fulledae (a petició de l'Associació de Dones Marinada), però encara no hi ha res decidit. Continuarem informant.


 

6 comentaris:

Pim pam pum ha dit...

Carai! Quina passada, espero que obriu un museu amb totes les troballes per poder-les visitar.

Jordi (Cal Farreret) ha dit...

El dia 28 dona per molt....oi?

FULLEDA - PETI QUI PETI ha dit...

Pim, pam, pum, tot és molt recent, però aquesta descoberta segur que ens acaba posant al mapa!

FULLEDA - PETI QUI PETI ha dit...

Hola, Jordi! Dóna per tot, a vegades amb més gràcia i a vegades amb menys! Salut!

Pim pam pum ha dit...

Fulleda- Peti qui peti,
al mapa ja hi sou!
Desitjo poder veure les restes i, amb una mica de sort, podrem saber de quina casa són originàries. Amb l'ADN es poden resoldre molts dubtes.

FULLEDA - PETI QUI PETI ha dit...

Pim pam pum, no pateixis, tenim als màxims experts mundials en ADN treballant-hi. Trobaran de quina casa era i si li agradava o no les ametlles rampinyades!