dissabte, 31 d’agost del 2024

RECOLLIDA DE ROBA EL 14-15 DE SETEMBRE A #FULLEDA PER STAFF CARAVANNING I DESTINADA AL GRUP LLUMM


A Fulleda @turismefulleda va ser la nostre primera col·laboració amb el Grup LLUMM, d'aquí res farà un any!!! Molt orgullosos de poder col·laborar a les crides del @grupllumm, fer xarxa i anar sumant...


Estem encantats de tornar a @fulledaturismeactiu i poder fer una segona recollida!!!

Gràcies a totes/ts fulledencs per la col·laboració i solidaritat!!!


DOS IMPRESCINDIBLES DE #FULLEDA PER A STAFF CARAVANING



 

FOTOGRAFIES D'UN BALL DE TARDA DE LA FESTA MAJOR DE #FULLEDA 2024 DE XAVIER MINGUELLA MINGUELLA


AVUI, SANT RAMON, AQUEST BLOG FA 17 ANYS!!!




 ENCARA NO SOM MAJORS D'EDAT!!!


Puix que tanta gran virtut
Déu del cel us ha donat:
deu-nos continuïtat,
Pare sant Ramon Nonat.


Nostre naixement benigne
fou en lo lloc nomenat
de Fulleda, l'estimada,
que us tenen per advocat:
feu que aquest blog indigne
a internet ja creat,
tingui llarga salut i vida,
Pare sant Ramon Nonat.
...
Sempre lo darrer dia,
que d'agost és nomenat,
vostra festa és celebrada
amb molt gran solemnitat
en aquest blog de la xarxa;
i de Fulleda, gran ciutat,
venim amb grans prometences
a Vós, sant Ramon Nonat.
...
Us supliquem, gloriós
Pare sant Ramon Nonat,
que de tot mal perillós
guardeu, quan sereu cridat.



XAVIER MINGUELLA MINGUELLA, DESCENDENT DE #FULLEDA, GUANYADOR DEL CONCURS DEL DIA MUNDIAL DE LA FOTOGRAFIA DE FUJIFILM


 


Aquesta foto està feta a l'Espluga Calba, el dia del tobogan aquàtic, segons informa l'instagram de l'ajuntament de l'Espluga.


ENHORABONA, XAVI!!!

PRIMERA CAMINADA DE LA FIRA HEROICA DE #FULLEDA (15-09-2024, 9 h)










 

divendres, 30 d’agost del 2024

AGRAÏMENT DE LA COMISSIÓ DE FESTES DE #FULLEDA I VÍDEO RESUM DE LA FESTA MAJOR 2024


JORDI ARBÓS DE #FULLEDA PARLA DE L'HABITATGE D'ÚS TURÍSTIC QUE TÉ A LA POBLACIÓ

 

"Visitants de tot tipus

Jordi Arbós, de Fulleda i actual alcalde, fa vuit anys que va posar en marxa un habitatge d'ús turístic, l'únic que hi ha al seu poble. Va ser un dels primers de la comarca a obrir-ne i en fa un balanç positiu, tant a nivell personal com pel municipi. "Si n'hi hagués 10 seria un problema, però dos o tres més anirien bé", assenyala. El tipus de visitant que hi pernocta és molt variat, que pot anar des del que assisteix a esdeveniments relativament pròxims com la Setmana Medieval de Montblanc o la Fira del Teatre de Tàrrega fins a convidats de casaments que se celebren en municipis veïns. "Sempre hi ha algú que roda", diu Arbós, que enguany ha notat un descens de turistes estrangers. Tot i això, és difícil establir tendències clares. Aquest estiu uns francesos hi han passat 15 dies, per exemple."

dimarts, 27 d’agost del 2024

VÍDEO DE LA XERRADA SOBRE ELS 30 ANYS DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES MARINADA DE #FULLEDA PER LA XUS SÀEZ I LA CARME CASTILLO





 Vídeo de Joan Fibla (Setmana Cultural, 2-08-2024).

ALLIBERAMENT D'UNA AU RAPINYAIRE AVUI A LES PISCINES DE #FULLEDA




Les piscines de Fulleda han estat aquest matí un dels punts escollit per part dels Agents Rurals en la seva marató d'alliberament d'aus rapinyaires a les Garrigues.
En una sola jornada, els Agents Rurals han alliberat un total de 18 aus protegides recuperades al Centre de Fauna de Vallcallent a 16 municipis de la comarca, Fulleda, entre altres.
Una fantàstica iniciativa que ha comptat amb la participació d'un gran nombre de persones.

 

VÍDEOS I TEXT ÍNTEGRE DEL PREGÓ DE LA FESTA MAJOR DE #FULLEDA 2024






Vídeos de Joan Fibla.

PART 1: MOTIUS PELS QUALS ESTEM AQUÍ


Bona tarda fulledencs i fulledenques, JA SOM AQUI!

 

Sabem que ha sigut una sorpresa per tothom que estiguem avui aquí, però tranquils que ara us ho explicarem amb detall i ho entendreu tot. Hi ha un parell de motius els quals ens han portat avui aquí (cau el rotllo).

 

Primer motiu: Fa molts anys que portem rebutjant invitacions per part de l’Ajuntament per fer el Pregó de Festa Major. Després de dir que no per tercer cop consecutiu, vam asseure’ns seriosament per parlar sobre el tema. Vam posar les nostres condicions sobre la taula i, a part de que ens regalessin un pernil per cadascú, la nostra condició més important era que cabéssim tots al balcó de l’Ajuntament. Veient que aquest era el principal motiu que ens impedia fer-lo, vam proposar-los que fessin un nou ajuntament en un espai a la nostra alçada com és la plaça del poble,  amb un balcó com deu mana i amb llums led que canviïn de color.

I ara fora conyes, aquest nou ajuntament és un edifici accessible per tothom, a peu pla, amb els espais de salut més ben equipats, una secretaria més àmplia i funcional i sala de vetlles per poder-nos acomiadar dels nostres estimats a casa seva. Al primer pis,  l’arxiu municipal i una futura sala polivalent on fer coworking, conferencies, reunions, exposicions, plens. I per últim, ens consta que el segon pis encara no està adjudicat ni té cap funció clara. No hem trobat millor moment que avui per fer-vos una proposta sobre aquest tema, més endavant us la explicarem.

 

El Segon motiu pel qual estem aquí, és que som els únics pringats que gastem les nostres vacances per seguir treballant igual o més que a les nostres feines de veritat. I a més, sense poder fer teletreball. Per aquest motiu afegim a última hora una nova clàusula del contracte per fer el Pregó de Festa Major, 15 dies de vacances per fer vacances de les nostres vacances, i així gaudir per fi d’unes vacances com cal. (cartell volem fer vacances)

 

Bueno ja sabem que tens ganes de fer vacances, però hem de continuar amb el pregó.

 

Bueno Bueno fem feina, diguem tot el que fem perquè sinó la gent no n’és conscient. (un altre rollo).

-       Reunions amb la tècnica de joventut per muntar la setmana jove.

-       Decidir quins tallers fer, per totes les edats, divertits i didàctics.

-       Estar mitja hora abans de cada taller per obrir la sala i preparar les taules i cadires.

-       Organitzar torneig de pàdel

-       Organitzar el torneig de ping pong

-       Reunions amb el manager per contractar tots els grups i espectacles de la festa major.

-       Anar al patfran a decidir quins detalls regalem pel de casa en kinto.

-       Gestionar la compra i el repartiment de 900 kintos i 400 patates.

-       Fer gel amb les ampolles que ens doneu, perquè us agrada beure la cervesa fresqueta no?

-       Decidir on anem a la caminada

-       L’escala-en-hi fi

-       Comprar els ramellets, fanalets, xuxes per la canalla, coques, els pernils... i no seguim perquè la llista és infinita.

-       Preparar Sant joan, l’arribada dels reis, i col·laborar amb totes les altres activitats que es fan al poble com la fira heroica, castanyada, marxa heroica...

-       Us ha agradat la broma del rotllo? Doncs també els hem hagut d’anar a comprar.

-       Si no teníem prouta feina, també hem decidit fer el pregó d’aquest any.

 

Talleu el rotllo ja (talla el rotllo literal) que d’aquí mitja hora hem de baixar a preparar el sopar, que tenim el fricandó a l’olla i queden uns quants canalons per tancar.

 

Sí que és cert que els joves de Fulleda tenim molta feina i moltes responsabilitats per fer que tot funcioni com cal, però ho fem amb il·lusió i ganes. Cada hora que dediquem, cada esforç que fem, és perquè ens apassiona veure com el nostre poble s'omple de vida i alegria durant la Festa Major i les activitats que es realitzen al llarg de l'any. No ho fem per reconeixement ni per cap altre motiu que no sigui l'amor que sentim per Fulleda i el desig que tothom pugui gaudir-ne tant com nosaltres. Ens agrada involucrar-nos i contribuir a fer que cada esdeveniment sigui un èxit. Així és com mantenim viva la flama del nostre poble, amb l'esforç desinteressat de tots i cadascun de nosaltres, perquè Fulleda sigui, per a tots i totes, un lloc per compartir i gaudir.

 

Altres motius pels quals estem fent el pregó de Festa Major són mantenir vives les tradicions que tant estimem, demostrar que sabem fer molt més que passar hores al bar/lokal o sortir de festa (encara que, com sabeu, també ens agrada molt), perquè ens encanta la Festa Major i no ens espanta agafar el toro per les banyes quan ningú més vol fer-ho. A més, posar-hi una mica de marxa és part de la nostra essència, creant nous records que quedaran per sempre. Fem aquest pregó per demostrar que quan ens unim no hi ha qui ens pari i perquè quedi clar que a Fulleda hi ha futur, i el teniu davant vostre. Hi ha moltíssims altres motius pels quals faríem el pregó una i mil vegades més.

 

PART 2: Infiltració dels joves a l’ajuntament i associació dones.

 

Bueno sí noies, tot això que hem anomenat, tots aquests esforços i feina que fem, sí que és cert que ho fem de cor però també hem de ser sincers i explicar el pla secret que tenim, tenim un objectiu.

 

Per si no us n’heu adonat, poc a poc ens hem anat infiltrant a les diferents institucions i associacions de Fulleda. Vam tenir un Regidor, ara tenim una Regidora, unes quantes membres de l’Associació de Dones, i com a novetat dues entren a la Junta Directiva. També tenim, des de fa anys, el monopoli de socorrisme i de l’esplai de Fulleda. Només ens queda decidir qui entra d’agutzil. Som la PUTA Comissió de Festes, la que està darrera de tot el Sarau. Així que al tanto, cuideu-nos bé si voleu seguir tenint la millor festa, els millors actes i les millors activitats de la comarca.

 

Després de tots aquests esforços i infiltracions dels últims anys, és hora d’anunciar que l’últim pas d’aquesta estratègia clandestina és aconseguir la bara de l’alcaldia i fer-nos amb el poder total del poble. Jordi, Jordi! on és el Jordi? para compte que venim forts.

 

 

PART 3: ELS JOVES

 

A part de l’evident bé comú que fem pel poble, no és l’únic que ens emportem.

 

Fulleda és molt més que un poble; és el lloc on hem crescut, on ens hem conegut i on hem forjat els llaços que ens uneixen. Aquí, més enllà de les cases i els carrers, hem trobat una segona família que ens fa sentir part d’alguna cosa més gran. A Fulleda, les diferències es desdibuixen, ja siguin d’edat, valors o opinions, perquè el que realment ens uneix és molt més fort: el sentiment de pertinença i l’amor per aquest racó tan especial.

 

Cada vegada que torna l’estiu, sentim aquella emoció que ens omple l’estómac de papallones, com si cada retrobament fos el primer. És un moment màgic, ple de ganes i il·lusió, en què ens reunim per celebrar no només la Festa Major, sinó també el fet de ser part d’aquesta gran família. A Fulleda, l’alegria es comparteix, i les tradicions es viuen amb una passió que només els qui formem part d’aquest lloc podem entendre.

 

Les nits passades a les roques mirant les estrelles, parlant de la vida i arreglant el món, mentre les cabanes a la Pinadeta del Po eren el nostre refugi secret. Qui no recorda les pelades de genolls després d'una caiguda en bici, o quan agafàvem bosses d’escombraries per fer-les servir de trineus quan nevava i es gelava la costa, i fins i tot ens atrevíem a ficar-nos els esquís.

 

Les excursions a la Font de la Marieta parant pel camí a collir figues i menjar mores vigilant de no punxar-nos amb els esbarzers. Quan sortíem a buscar cargols i bolets, per a que les padrines els cuinessin. A Fulleda, vam aprendre a conduir al camp de futbol, i quan ja teníem el volant dominat, ens atrevíem a arribar fins als molins, ja després, ens apuntàvem a l’autoescola.

 

Les tardes i nits al local són sinònim de complicitat i rialles, i les ressaca a la piscina, l’escenari perfecte per recuperar forces. Després d’un partit de pàdel, el vermut és gairebé un ritual (que per cert, una altra iniciativa dels Joves que ha triomfat). I els caps de setmana d’estiu aprofitem per fer turisme festa-majoril pels pobles del voltant, fent notar d'on venim, amb l’orgull de ser de Fulleda.

 

PART 4: ASSOCIACIÓ JOVENT FULLEDENC

 

- Eiei encara no els hem explicat el que volem fer al segon pis de l’Ajuntament

 

- Home però primer els hem de donar la Gran noticia:

 

- sisisisisisi. Que ho digui, que ho digui!

 

NEUS: aquest any l’Ajuntament no és l’únic que inaugurem, els Joves de Fulleda us presentem la nova Associació Jovent Fulledenc.

 

Per si no estàvem prou infiltrats i infiltrades a les institucions i associacions de Fulleda, hem decidit crear-ne una de nova, L’Associació Jovent Fulledenc.

 

Aquest associació neix amb la il·lusió de crear una veritable comunitat, una identitat que ens uneixi i ens doni força. Volem organitzar-nos i formalitzar la tasca que, des de fa temps estem fent. El nostre objectiu és teixir nous vincles i enfortir els que ja compartim, tot impulsant la convivència i la solidaritat. Gràcies al suport de diverses subvencions, podrem oferir més activitats i tallers, ampliant així les oportunitats per a tothom. Però, sobretot, volem sumar forces per continuar lluitant per la igualtat, la cultura, el medi ambient, els drets socials, la nostra llengua i la nostra terra. Això és el que ens mou, el que ens uneix i el que ens fa forts.

 

Però, clar, per gestionar tot el que es cou, el local se’ns queda petit. I aquí és on entra la nostra proposta per al segon pis de l’Ajuntament, que hem estat cuinant en secret. Imagineu-vos-ho: un local nou de trinca, i evidentment, el millor lloc és aquest. Us presentem la nostra idea, pareu atenció:

-       Terrassa amb chill out: Perquè relaxar-se després d'una festa major és essencial.

-       Sofà llit: Per a aquelles nits que s’enreden... ja ens entenem, oi?

-       Petita cuina: No només pels sopars de festa major, sinó també per tota la resta. És a dir, tots els dies que acaben en "s".

-       Hamaques pel solàrium: Per agafar color mentre ens recuperem de la nit anterior.

-       Jacuzzi: Per a aquells moments en què necessitem una mica de "spa" després de tanta festa, AI feina.

-       Espai de cafeteria, per fer el cafè entre reunió i reunió, o entre coti i coti.

-       I altres coses que encara tenim sobre plànol.

 

I fem una crida per a què ens ajudeu a omplir aquest espai. Si teniu sofàs, taules, neveres, forns, llits, edredons... ens ho dieu, ja que ens estem plantejant seriosament mudar-nos-hi. Però, ep, res de portar-nos trastos i enredos que  ja teniu els dels voluminosos per treure-us la merda de casa!

 

I així també alliberem el local, que sabem que va cotitzat. Organitzarem una subhasta, perquè sabem que tant els més joves com alguns o ALGUNES viejóvenes ens estan pressionant per poder entrar, i ja comença a molestar que ens persegueixin fins a casa.

 

Fora conyes, la seu de l’Associació serà el nostre local de sempre, la pista, les escales de l’Agustina, les cadires al costat del socorrista, les Roques, els bancs de davant de la Sala, la casa d’algú a l’hivern. Sigui on sigui, la feina la fem cada dia que estem junts. Hem creat una gran família, que ens acull i té força per abraçar a tothom qui arribi.

 

Per això és important que l’Associació de Joves sigui per tothom, perquè això de ser jove no va d’edat, sinó d’esperit. Us convidem (i gairebé us demanem) que us feu socis i sòcies i en formeu part, participant en les diferents tasques i activitats. Volem gent activa, involucrada, amb ganes de passar-s’ho bé i de fer poble, d’aportar idees noves, i sobretot gent que s’estimi Fulleda. No importa l’edat ni la població que hi digui al DNI, sinó l’energia que porteu dins! Apunteu-vos, que com més serem, més riurem!

 

Aquí no importa d’on vens, quan fa que ets a Fulleda, sinó que volem treballar junts per aconseguir un objectiu comú: fer del nostre poble un lloc millor per a tothom. Els joves de Fulleda som creatius i solidaris i ens agrada fer poble, aquest és el pilar que ens uneix.

 

 

PART 5: VIURE A FULLEDA

 

Encara que a molts us sembli mentida, sabíeu que és possible viure a Fulleda durant tot l’any? Doncs sí, fins fa poc semblava que era una espècie en perill d’extinció, però alguns de nosaltres hem apostat per quedar-nos o tornar. I esperem que es sumin els que encara no han fet el pas.

 

Decidir per voluntat pròpia estar-se aquí els 12 mesos de l’any, és un estil de vida que s’ha de voler. Potser no resulta fàcil passar aquí les temporades més llargues, tranquil·les o fredes, però els que ho hem escollit com a manera de viure, que aquí dalt en som uns quants, n’estem plenament orgullosos.

 

PART 6: TANCAMENT

 

Esperem, de tot cor, que us hagueu sentit reflectits en les paraules que hem compartit avui. Hem volgut transmetre, amb la màxima sinceritat, l'amor que sentim per Fulleda.

 

Som conscients que tots vosaltres heu estat joves i que amb esforç i dedicació heu contribuït a fer del poble el que és avui. Intentem seguir el vostre exemple i ficar el nostre gra de sorra per mantenir viu l'esperit que ens caracteritza.

 

A la vegada, aspirem a deixar un camí marcat per aquells que vindran després. Que puguin, com nosaltres, mirar enrere amb gratitud i cap al futur amb esperança, sabent que la història de Fulleda continua i que mentre totes nosaltres hi siguem, el poble seguirà endavant.

 

VISCA FULLEDA I BONA FESTA MAJOR!!!

 




 

I LA FESTA MAJOR DE #FULLEDA 2024 ACABA AMB LA TRADICIONAL XOCOLATADA ORGANITZADA PER L'ASSOCIACIÓ DE DONES MARINADA












 I FINS L'ANY QUE VE!!!



FESTA MAJOR DE #FULLEDA, AHIR DILLUNS, ESPECTACLE 'DE FAULA' DE LA GUILLA TEATRE



 

ARA A #FULLEDA, A LES 13 h A LES PISCINES, ALLIBERAMENT D'AUS RAPINYAIRES


 

dissabte, 24 d’agost del 2024

SEGUIU EL QUE PASSA A LA FESTA MAJOR DE #FULLEDA EN AQUESTS ENLLAÇOS DE LA COMISSIÓ DE FESTES


https://www.instagram.com/comifestes_fulleda/

BONA FESTA MAJOR!!!

SOPAR DE FESTA MAJOR DE #FULLEDA 2024, REPARTIMENT DE PREMIS I ELECCIÓ DE LA PUBILLA I L'HEREU



Concorregut sopar de festa major a la carpa.


Premis del torneig de ping-pong.


Premis del torneig de padel.

La pubilla i l'hereu de l'any passat.


LA PUBILLA I L'HEREU D'ENGUANY: NEUS CORNET I JOAN MÉNDEZ!!!

Actuació de La Tropical.

 

IMATGES DEL PREGÓ DE LA FESTA MAJOR DE #FULLEDA 2024

















Excel·lent discurs de Festa Major protagonitzat per joves i glamuroses figures de l'alta societat internacional i retransmès a tot el món i, suposem, a part de la galàxia. Mai Fulleda havia gaudit de tanta elegància i segurament no ho tornarem a veure més, és a dir, sens dubte un acte inoblidable que les futures generacions dubtaran amb raó si mai va tenir lloc.

El discurs, que tan aviat com ens sigui possible publicarem íntegre, estava farcit d'amor al poble, molta ambició de futur i record per a les generacions que els han precidit. Sembla, doncs, que Fulleda té esperances de futur i fonamentades!

També es va esmentar que s'havia creat el'associació Jovent Fulledencs i que -tremoleu!!!- es volen fer amb tot el poder local (i potser planetari)... Inquietant! Trencador!

PER MOLTS ANYS!!!