divendres, 27 d’abril del 2012

MANIFEST FUNDACIONAL DEL 'FÒRUM GARRIGUES'

MANIFEST FUNDACIONAL


Cada persona, cada ciutadà, és responsable de casa seva, però també, per acció o per omissió, de la comunitat, del poble i de la comarca. Però, sovint, aquesta vessant comunitària la deixem en mans dels qui entren a governar l'Ajuntament, i així ens desentenem de tot allò que fa referència a la vida pública. Com si després de les eleccions municipals ens quedés un descans i un alleujament, perquè ja tenim Ajuntament per quatre anys més. En general, a més, els consistoris solen governar pensant només en el propi municipi, sense tenir gaire en compte el conjunt de la comarca i possibles sinergies, almenys, entre pobles veïns.


En definitiva, passen els anys i el model de comarca que volem a les Garrigues encara és una assignatura pendent. Ningú l’ha definit. I mentre no el definim, el temps no s'atura i es va imposant, de facto, un no-model fruit de casualitats, de decisions sobre la marxa, no posades en comú ni en base a cap consens global. Això ens fa febles i vulnerables davant dels factors externs, que no controlem. Anem perdent capacitat de reflexió i anem renunciant al nostre propi dret de decidir, de decidir el futur dels nostres municipis i de la comarca en el seu conjunt.


Els temps canvien a una velocitat vertiginosa, però no ens aturem a pensar i repensar com volem afrontar qüestions clau com la fixació del jovent als nostres pobles, la revitalització del sector agrícola o la indústria, les comunicacions i la mobilitat entre municipis, la producció i consum d’energia, els reptes de la nova immigració o les oportunitats de les noves tecnologies.


Un conjunt de garriguencs i garriguenques, conscients d'aquesta realitat, hem decidit fer una passa endavant i posar fil a l'agulla, per començar a definir un horitzó compartit, amb el màxim de gent possible, i proposar un model de comarca que garanteixi un futur esperançador per als nostres pobles. Ens posem a disposició de tot aquell que vulgui treballar en aquesta línia.


Que no decideixin per tu!


Participa en la construcció de les Garrigues que volem!

Abril de 2012.

2 comentaris:

montse ha dit...

Esperem que aquesta iniciativa vaigi creixent i donant els seus fruits, i us animo a participa a la trobada del dia 5 de maig a cervià, us hi esperem!!!!!!!

FULLEDA - PETI QUI PETI ha dit...

Tant de bo la iniciativa tiri endavant i ens ajudi a construir un futur molt millor per a les Garrigues.