divendres, 4 de maig del 2012

DETECTIUS DEL PASSAT: EL CAS DEL MAJORAL MASGORET FUGAT!

Quan vam fer aquesta entrada encara no sabíem que aquesta foto ens serviria per a alguna altra cosa més...


Resulta que per a l'any 1898 va ser escollit majoral de la confraria de Sant Esteve de Fulleda Antoni Masgoret i Cantó que havia nascut el 9 de febrer de 1879, amb la qual cosa devia tenir 18 anys, a punt de fer-ne 19. Sigui com sigui, devia tenir altres plans o la cosa se li va complicar, ja que trobem al llibre de la confraria una nota del mossèn Pau Bergadà (un personatge, de Llorenç, ja en parlarem un altre dia...) que diu:


"D. Antoni Masgoret y Cantó a los pocos días de estar nombrado mayoral se fugó a Francia y no entregó la cantidad de las 6 pesetas."



Per què va fugir? Potser algun assumpte de l'exèrcit que el volia allistar per anar a Cuba? Si és així proposo que l'Ajuntament li dediqui un carrer, una avinguda o el que sigui!


Tot i que no sabem el que va passar, potser algú ho podria haver sentit explicar ja que no fa relativament tants anys, si mirem la imatge de l'entrada del blog que abans comentàvem, veurem que sembla que hi posi "casó en París vive en Barña". Deu ser veritat allò de "Paris, l'amour!".