Joan Penella, propietari amb la seva esposa del celler més jove de la subzona,
el Matallonga, és dels pocs que té vinyes de macabeu de mig segle. “Quan em vaig
casar i vaig venir a viure a la Fulleda de la primera liquidació de la collita
d'oliva quasi no ens va quedar res... Diuen que tenim el millor oli del món,
però el preu és ruïnós! Era o plegar o apostar pel cep. I la zona té qualitats
per fer grans vins”, assegura. Fa tres anys, va treure al mercat la primera
ampolla. Ara en produeix 13.000 de tres vins diferents, que comercialitza a la
restauració i botigues especialitzades de Lleida. Penella és un dels dos únics
pagesos professionals que queden al poble. Negocis com el seu contribueixen a
donar activitat econòmica i vida a la comarca. “Tenim dies de tot, però hi
creiem. Encara que com a subzona estem sembrant. Hi ha gent a Lleida que no sap
ni que aquí fem vi...”
PLUJA MINSA
-
En les últimes 48 hores ha caigut una pluja molt minsa. Algunes tarresanes
i alguns tarresans estan collint olives i el fet de que plogui ara mateix
no v...
Fa 17 hores
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada