divendres, 15 d’abril del 2016

AVUI FA 85 ANYS QUE A #FULLEDA VAM PROCLAMAR LA REPÚBLICA CATALANA. I HO TORNAREM A FER!!*!!






"Fulleda a quince d'abril de l'any mil nouçents trenta i u.
Compareixen devan del senyor secretari accidental en Andreu Masó López, en Isidro Zaragoza Romeu, en Josep Gasull Bonet, en Ramon Cantó i Prats i en Josep Minguella Solé, constituïts amb Comitè Republicà Revolucionari Local sota al direcçió del president de la República Catalana, en Francesc Macià Llusà, al objecte de posesionàs de l'Alcaldia i dependències municipals i, posesionats de les mateixes, proclamen la República catalana i tot seguit nombren provisional alcalde a en Josep Gasull Bonet i concejals també provisionals als asistents.
De tot lo cual saixeca la present acta que firmen els esmentats senyós de que certifica.
(signatures) Josep Gasull
Andreu Masó i López
Isidro Zaragoza
Josep Minguella
Per en Ramon Cantó Prats i per mi Francesc Arqué"


VISCA LA REPÚBLICA CATALANA!!*!!

2 comentaris:

Peret ha dit...

Tots els esforços i el consens per modernitzar el país amb una legítima República, es van veure traïts per uns militars sediciosos que, amb l'ajut de l'església i oligarques assedegats de poder, varen provocar una guerra fratricida, les conseqüències de la qual hem sofert durant molts anys, i que varen situar l'estat espanyol a la cua de les nacions.

El país es va buidar d'intel·ligència amb l'emigració d'estudiosos, literats, mestres i professionals de tota mena i va veure's sotmès als dictats de retrògrads, això ho hem estat pagant fins ara mateix, i encara hi ha qui mira cap a un passat obscur, amb intenció de tornar-hi, depèn de tots nosaltres que puguem anar endavant!

Avui tenim una nova oportunitat d'aconseguir, no només la República Catalana, si no un país lliure del ranci imperialisme espanyol i la voracitat dels seus economistes oficials. Si desaprofitem aquesta avinentesa algunes generacions més viuran sota l'espoli i les agressions culturals de tota mena que ja hem patit nosaltres.

Per una nova República Catalana: Via fora!

Pere Castaño Santamaria

FULLEDA - PETI QUI PETI ha dit...

Ara és l'hora! Visca la República Catalana!!*!!

Entre tots la farem possible, comença la lluita per la llibertat, la Llibertat!