dilluns, 16 de maig del 2016

#FULLEDA ENTRE LES MÉS DE CENT POBLACIONS CATALANES SENSE CAP DEUTE




Els menys endeutats del país 

Per contra, segons les dades d'Hisenda, hi ha més d'un centenar de municipis a tot Catalunya que no registren cap deute i n'hi ha a les quatre demarcacions. La majoria són petites poblacions com Sant Agustí de Lluçanès, Fulleda, Sant Sadurní d'Osormort, Santa Maria de Merlès, Torroja del Priorat, Rupit i Pruit, o Gisclareny, entre d'altres. Però també hi ha poblacions de mida mitjana que mantenen els seus comptes públics sense cap deute, com Gurb, Fornells de la Selva, Sant Martí Sarroca, la Granada, Constantí, el Bruc o Avinyó, entre d'altres. Totes les ciutats de més de 10.000 habitants tenen deutes, però les que en tenen menys per habitant són Abrera (1,82 euros per càpita), Sant Pere de Ribes (4,31 euros per càpita) i Montgat (4,43 euros per càpita).


2 comentaris:

matagallerofulledenc ha dit...

Com a titular es bo, però de vegades l'endeutament per inversió es bo, ja que pot produir un millorament social.
El comentari treu el cap, per que aquesta es una noticia ciclica i que com l'impost de circulació amb les seves tarifes surt cada any a les noticies, quan s'ha de distreure al personal de temes importants.
Entre els ajuntaments mes endeutats del Pais, surt Aguilar de Segarra que es on jo visc ara, tenim un deute molt gran debut a una inversió econòmica en una central solar, malgrat totes accions maldestres del "Gobierno de España", posant traves a les energies netes, l'inversió de la central solar ens produeix beneficis econòmics, tant en amortitzar l'inversió, com en aportacions econòmiques al municipi.
Com aixó no surt a les noticies, us ho explico jo, que hi visc i molts em coneixeu.

FULLEDA - PETI QUI PETI ha dit...

Indubtablement, si l'endeutament és imprescindible o és per una causa que a la llarga ha de proporcionar beneficis d'algun tipus i sigui assumible de manera raonable, benvingut sigui l'endeutament!!!