dissabte, 30 de gener del 2021

#FULLEDA I ALTRES POBLACIONS GARRIGUENQUES APAREIXEN EN EL DARRER LLIBRE DE JOAN YEGUAS 'SOBRE PORTES I FINESTRES DE PEDRA'


 L’historiador de l’art Joan Yeguas Gassó, un dels grans coneixedors de l’art del renaixement i del barroc al nostre país, conservador del Museu Nacional d’Art de Catalunya, acaba de presentar un treball extraordinari sobre l’arquitectura a una part de les terres de Lleida, concretament dels segles XVI i XVII.


El llibre que recull aquest treball es titula Sobre portes i finestres de pedra. Tipologies arquitectòniques a les terres de Lleida entre el segle XVI i part del XVII, i forma part de la col·lecció “La Boira”, número 2, que edita el Centre de Recerques del Pla d’Urgell “Mascançà”.


(...)


De les Garrigues: Vinaixa, Juneda, els Omellons, Fulleda, Arbeca, la Granadella i la Pobla de Cèrvoles. Citant altre nuclis, com: Borges Blanques, el Vilosell, l’Espluga Calba, Castelldans, Soleràs, l’Albi, Puiggròs o els Torms


(...)


https://www.avensdelpalau.cat/noticia/132198/joan-yeguas-publica-el-llibre-sobre-portes-i-finestres-de-pedra

2 comentaris:

daniel gros i martín ha dit...

Un plaer molt gran saber que hi ha treball d'estudi sobre temes tan proper a la professió.
Segur que el llibre el podré encomanar a qualsevol llibreria de les Borges o de Lleida.Molt agraït. daniel gros

FULLEDA - PETI QUI PETI ha dit...

Bon dia, Daniel. Em sembla que el llibre es pot trobar a la llibreria Dalmases de Mollerussa i a la Impremta Saladrigues de Bellpuig (info@saladrigues.com)