dijous, 13 de juliol del 2023

UN SECRETARI DE #FULLEDA DELS ANY 40 DEL SEGLE PASSAT. ALGÚ EL RECORDA?

 



En el cens electoral de 1946 apareix José Lieza Maza de 27 anys, casat,  que viu al carrer de l'Estrella, 6, i que és secretari de l'Ajuntament. En aquesta mateixa adreça també consta Rosa Durán Ortiz de 22 anys, casada, “sus labores” i que devia ser la seva dona. També constava en el cens de l'any anterior, també casat, però no veiem la seva dona. Segurament no hi és, encara que el document no és gaire llegible. Ja no apareix en el de 1951, ni la seva dona.

Segons veiem en “La sanitat a Blancafort en la primera meitat del segle XX” de Valentí Masalles Saumell, el 31 d’agost de 1946 ja residia a Blancafort, sense saber quina era la seva ocupació, però podria ben ser que també fos el secretari municipal.

El cognom Lieza no pareix a INE, potser és una variant de Liesa, amb màxim percentatges a Osca i Saragossa. Maza està molt més estès però també presenta màxims a Osca. 

Com a José Liesa Maza és nomenat secretari d’administració local de tercera categoria de l’ajuntament de Salardú, Gessa, Tredós i Bagergue, a la Val d'Aran, el 1954.

Potser era germà del músic Jesús Liesa Maza.


2 comentaris:

Notícies locals ha dit...

Molt bon blog, ens ha agradat molt com t'has focalitzat en el impacte de contribucions passades que tenen a veure amb la vida quotidiana de les comunitats d'avui dia.
Aquests tipus d'històries demostren com la visió d'un individu pot inspirar un canvi significatiu i durador en una comunitat, i com la història local pot ser un recurs inesgotable per empoderar el desenvolupament de les comunitats rurals.
Gràcies per compartir aquesta informació històrica amb Tarrega televisió, Mollerussa televisió

FULLEDA - PETI QUI PETI ha dit...

Moltes gràcies, Notícies locals!!! I a la vostra disposició.