divendres, 19 d’octubre del 2007

ALTRES NOTÍCIES

La fiscalia de l'Audiència Territorial de Lleida denuncia un antic alcalde d'un petit poble garriguenc per un presumpte delicte electoral. La notícia tal com ha aparegut a diferents diaris de Lleida:


La Fiscalía denuncia por un presunto delito electoral al ex alcalde de Fulleda
2007-10-19
La Fiscalía de la Audiéncia Provincial de Lleida ha interpuesto una denuncia por delito electoral delante del Juzgado de Lleida contra Carles Gabarró, ex alcalde de Convergència i Unió (CiU) en la localidad de Fulleda, y contra todas aquellas personas que pudieran ser responsables de lo sucedido.

Los hechos ocurrieron en las pasadas elecciones de mayo, cuando la dirección de Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) en Lleida interpuso una denuncia al entonces todavía alcalde Gabarró por presuntas inscripciones irregulares en el padrón municipal de la localidad de Fulleda, en las Garrigues. El partido republicano observó irregulardades cuando descubrió que en tan solo un mes, el pasado mes de enero, se pasó de 101 personas censadas a 122, hecho que podía inclinar de una manera clara el voto electoral. ERC también denunció la relación familiar de los nuevos empadronados con los miembros que componen la candidatura de CiU en la localidad. La Fiscalía también ha admitido que “la mayoria de las personas empadronadas tienen vínculos familiares con los candidatos a las elecciones municipales de mayo”.Asimismo, la Fiscalía también expone que de las manifestaciones del ex alcalde Carles Gabarró, y del secretario del Ayuntamiento de Fulleda, se desprende que “delante de la negativa del secretario a realizar los informes solicitados por la Oficina del Censo Electoral (OCE), por haber detectado supuestas irregularidades en los empadronamientos”, el entonces alcalde Gabarró “firmó él mismo los informes, los cuales fueron remitidos a la OCE, a pesar que le constara que algunas de las personas, entre ellos sus familiares, no residían habitualmente en las viviendas dónde se habían empadronado”.El informe concluye con que “el señor Gabarró había de haber advertido que los empadronamientos no se estaban tramitando de forma similar a los realizados anteriormente, pues tuvo conocimiento de las comunicaciones realizadas por la Oficina de Censo Electoral, que le reclamaba la comprobación real de los empadronados, y de las advertencias del secretario del Ayuntamiento, en el sentido que algunos empadronados no residían en el municipio”.En la sede de ERC se ha recibido esta noticia con satisfacción, y la actual alcaldesa de Fulleda, Maria Neus Arbós, ha añadido que “espera que se tomen medidas ejemplares para que un caso de manipulación como este no vuelva a repetirse”. El ex alcalde Gabarró no ha querido hacer ningún tipo de declaración.
SUBRATLLEM EN VERMELL LES DECLARACIONS QUE L'ACTUAL ALCALDESSA DE FULLEDA, MARIA NEUS ARBÓS, HA NEGAT CATEGÒRICAMENT QUE HAGUÉS REALITZAT. EN REALITAT, NO VA PARLAR MAI AMB EL REDACTOR DE LA NOTÍCIA I JA HA EXIGIT A "LA MAÑANA" UNA RECTIFICACIÓ CONTUNDENT, SENSE DESCARTAR POSSIBLES ACCIONS POSTERIORS.

http://www.lamanyana.cat/ (19-10-2007)








Fiscalia denuncia l'exalcalde de Fulleda de CiU per un presumpte delicte electoral
A partir d'una denúncia d'ERC perquè el cens d'aquest poble de les Garrigues va augmentar de 101 a 122 habitants abans de les eleccions municipals
18-10-07 17:48 - La Fiscalia de l'Audiència de Lleida ha interposat una denúncia contra l'exalcalde de Fulleda, Carles Gabarró, per un presumpte delicte electoral. Així ho ha informat aquest dijous Esquerra Republicana qui és qui va denunciar l'exedil de Convergència i Unió. Segons la formació, el padró d'aquest municipi de les Garrigues va passar dels 101 habitants als 122, fet que podia condicionar els resultats de les passades municipals de manera decisiva. Tal com ha informat Esquerra, Fiscalia ha admés que la majoria de les persones empadronades tenen vincles familiars amb els candidats dels comicis celebrats el passat mes de maig. Així mateix, l'informe exposa que l'alcalde hauria signat informes reclamats per l'Oficina del Cens Electoral, tot i saber que algunes d'aquestes persones no residien habitualment en els habitatges on s'havien donat d'alta.Per tot, el Ministeri Públic ha informat a Esquerra que els fets investigats presenten indicis de possibles delictes electorals.. Des d'Esquerra s'ha rebut la notícia amb satisfacció. En el cas que les irregularitats s'acabin provant, el partit espera que es prenguin mesures exemplars perquè un cas així de manipulació, diuen, no es torni a repetir.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Guau!, quina màfia volta per Fulleda!
I jo que em pensava que tots éreu gent de pau...
El que fa l'avarícia i el desig de poder...

Ei!, al meu poble això no passa.

Anònim ha dit...

Tranquil, la majoria som gent de pau, nosaltres també ens pensavem que això no passaria mai i ens ho vam trobar!!!
De tota manera espero que aquests tipus de comportament no es repeteixin a cap altre poble!
una abraçada

Anònim ha dit...

Tranquil.la, viscafulleda.
Desitjo que la propera vegada que sortiu a la premsa sigui per algun esdeveniment positiu. En teniu molts i no haurem d'esperar massa.

Una abraçada.