divendres, 6 de maig del 2011

GOVERNACIÓ DENEGA EL SOU A L'ALCALDE DE FULLEDA, SEGONS PUBLICA EL DIARI 'SEGRE' D'AHIR

El Govern concedeix un sou a 85 edils a Lleida, el denega a 5 i congela 45 peticions
Les retribucions van de 680 a 1.458 euros i han pujat un 2% des del 2008, quan es van aprovar


h. c.
lleida
La conselleria de Governació ha aprovat la sol·licitud de 85 ajuntaments de Lleida d'acollir-se a les ajudes destinades a la retribució dels edils dels municipis amb menys de 2.000 habitants. Quaranta-cinc sol·licituds més estan congelades (s'aprovaran pròximament en una segona resolució), a l'espera que les administracions locals presentin els pressupostos al departament i retin comptes sobre l'exercici del 2009 davant de la Sindicatura.

En cas que totes siguin estimades, Governació concedirà finalment 130 sous a Lleida, cinc menys que en la convocatòria de l'any passat. A més, cinc peticions més han estat desestimades. Es tracta de les sol·licituds dels ajuntaments de Tiurana, Bassella, Àger, Canejan i Fulleda. En el cas de Bassella i Fulleda, Governació no ha acceptat la proposta malgrat haver-la concedit en la passada convocatòria, el 2010. Segons la conselleria, a Catalunya s'han desestimat 13 sol·licituds per no complir els requisits de la normativa. Entre aquests, no superar els 2.000 habitants (segons les xifres del 2009, vegeu dades adjuntes); que la totalitat dels drets reconeguts i liquidats del pressupost no superi el 75% de la mitjana del seu tram de població i que hagin retut comptes davant de la Sindicatura de Comptes.

Un 2% més en tres anys
El decret de la conselleria, que va ser aprovat l'any 2008 sota el mandat del Govern tripartit, estableix tres trams de sou. En la convocatòria d'aquest any, les retribucions ascendeixen a 861,62 euros mensuals per a municipis de fins a 100 habitants (només un a Lleida: Esterri de Cardós); 1.033,23 euros per a municipis de 101 a 500 habitants (51 en total) i 1.458,81 euros en el cas dels municipis de 501 a 2.000 habitants (els restants 33).

Aquestes assignacions representen una pujada de l'1,9 al 2% en relació amb els sous establerts per a la primera convocatòria, fa tres anys. A tot Catalunya es destinaran 5 milions a les retribucions (la convocatòria anterior va gastar 4,7 de 5,5 milions consignats).

Governació considera que els sous fomenten l'accés a l'activitat política.

http://www.segre.com/detall-de-la-noticia/article/el-govern-concedeix-un-sou-a-85-edils-a-lleida-el-denega-a-5-i-congela-45-peticions/


3 comentaris:

economiste ha dit...

Tants molins, tants molins... i ara sou massa rics!!!

montse ha dit...

valdria més que retallessin els sous dels ajuntaments grans, que alguns alcaldes cobren barbaritats!!!
ai, economiste, a Fulleda sempre hem sigut rics, ja abans dels molins, però no en calers...

Anònim ha dit...

en què, doncs, en àtoms????