dijous, 16 de juny del 2022

ELS QUINTOS DE #FULLEDA DE 1923. ALGUNES PREGUNTES...






Aquests són els quintos de l'any 1923, fa gairebé un segle:

  • Valentí Gabarró Ventosa
  • Fermí Prats Sala
  • Ramon Elias Prats
  • Amadeu Rubió Setó
  • Josep Saragossa Queralt


-Podríeu dir-nos de quina casa són?

-Els dos quintos de la fotografia, sabeu qui són?

-Sabeu que dos van formar part de l'Ajuntament constituït el 24-10-1936 i un com alcalde? Quins?

-Quin dels cinc està enterrat al Valle de los Caídos (Espanya)? Per què???

-Un d'ells va tenir un germà bessó, qui?




4 comentaris:

matagallerofulledenc ha dit...

En Amadeu Rubió Setó era un oncle meu, casat amb na Nati Prats Prats germana de la meva iaia Pepa Prats Prats de Cal Prats, que havien tingut l'hostal de Fulleda fins que es vàren establir a Lleida fundant la pastisseria Prats, que si no recordo malament va tancar l'any passat.
L'oncle Amadeu va formar part del primer Ajuntament de la IIa Republica, va marxar a l'exili amb la seva familia abans de l'ocupació de Fulleda pels feixistes i ja no va tornar mes a viure al poble. De tornada a Catalunya al cap de poc temps d'haver començat la IIa Guerra mondial, es va establir a Barcelona on va residir fins el seu traspas als 90 anys.

FULLEDA - PETI QUI PETI ha dit...

Moltes gràcies, Martí! Tenim la data de la seva mort? 1992?

Unknown ha dit...

Hola Fulledencs i Fulledenques.Son en David Rubió, net de la Nativitat Prats Prats i de l'Amadeu Rubió Setó. Grans àvis i millors persones que els va tocar una vida molt dura. L'àvia va tenir que fer-se carrec i tirar endavant de la familia com va poder mentre l'àvi va estar destinat a l'Africa i despres privat de llibertat al camp de concentracio d'Argeles com tants d'altres gracies al regim de l'epoca que els hi va tocar viure i que no val la pena ni nombrá. Pero per sort va poder sobreviure i poder refer la vida a Barcelona al costat de la seva familia.Orgullos de ser el vostre net i gracies per existir.

FULLEDA - PETI QUI PETI ha dit...

Moltes gràcies, David, per aquestes informacions tan interessants. Entenem que va marxar a l'exili el 1939 i va ser presoner en un camp de refugiats de la Catalunya Nord (Argelers)? Quan va estar destinat a l'Àfrica? Podríem saber la data exacta de la seva mort? Per si és del teu interès, aquí tens la seva partida de naixement: https://arxiuenlinia.ahat.cat/Document/0000012927#imatge-261