Aquest darrer cap de setmana ha començat la collita de l'oliva. Sembla que cada any es va avançant una mica més, deu ser que la dita de "Qui cull abans del gener deixa l'oli a l'oliver" ha quedat antiga...
VOLEM FOTOS!!!!!!!!!!
Aquest blog és un mitjà independent d'informació sobre Fulleda, amb notícies actuals, projectes de futur i ullades cap al passat. Està obert a tothom que s'expressi amb un mínim d'educació. ÉS VOSTRE!!!
10 comentaris:
ARA, HO ENTENC, ANY RERA ANY, COSTA MES EMPASAR-SE L'OLI, CADA COP ES MES ASPRE, SI CONTINUEM PER AQUEST CAMI, PER TAL DE QUE ALTRES PRODUCTORS NO ENS PASSIN AL DEVANT A L'HORA DE VENDRE'L, HOM QUE TINGUI UNA MICA DE PALADAR, ACABARA PER COMPRAR-NE D'ALTRE.
Saps que potser tens raó!?!?
A veure si en aquest blog encara descobrirem alguna cosa interessant...
No ho entenc, per que es massa aviat?, també si es cull mes tard l'oli es mes dolç i hi ha possibilitat que mati les olives i l'oli te un gust que teoricament no agrada tant.
JO QUE NOMES HI VAIG ANAR-HI UN SOL COP QUAN TENIA 12 ANYS I JA EN TINC MES DE 50, I VAIG JURAR COM ESCARLATA 0'HARA, QUE MAI MES I TORNARIA, AIXO PASSAVA UN MES DE GENER APROXIMADAMENT, I ARA SOM A NOVEMBRE, FEU UN CALCUL.
REFERENT A QUE SI ES CULL MES TARD, L'OLI ES MES DOLÇ, JO NO SOC QUIMIC, POTSER ALGU HI POT DIR LA SEVA , PERO LA RELACIO ENTRE DOLÇ, ASPRE I ACID, SEGURAMENT DEU TENIR A VEURE QUELCOM.
I AL RESPECTE DE LA POSSIBILITAT QUE EL FRED MATI LES OLIVES I EL GUST DE L'OLI NO AGRADI TANT, JO NO EN TINC CONEIXEMENT, PERO EL QUE SI SE, ES QUE L'OLI DE LES GARRIGUES ES VA FER UN NOM DE PRESTIGI I DESDE FA UN TEMPS, ESTEM CANVIAT TOTS ELS PROCESOS ELABORALITUS I POSSIBLEMENT TAMBE EL RESULTAT FINAL.
Alguna cosa hi ha d'haver perquè tot i el canvi climàtic no deu ser el mateix collir olives, l'any que n'hi ha, fins al mes de febrer o acabar per Nadal.
QUI CULL L'OLIVA ABANS DEL GENER, DEIXA L'OLI A L'OLIVER...
PERÒ EL TROBA L'ANY QUE VE.
És cert això?
No diuen que l'oliva es cull des de Sta. Caterina (25 novembre) fins a St. Sebastià (20 gener)?
Doncs només us heu avançat una mica... Salut, Fulleda!
El que es cert per pena nostra es que l'oli d'oliva viva es paga a mes de 4€ litre i el d'oliva morta a menys de 2,5€, mes tard es cull més oli porta l'oliva pero si el fred les mata ja has vegut "OLI". Salut pim,pam,pum,fooooooooc.
Doncs així, ben fet que feu!
Ja diuen que val més una oliva a casa que una quartera al tros.
I si a sobre és viva, OLI EN UN LLUM!
GRACIES OLEOENTES, EL TEU COMENTARI ES MOLT ACLARIDOR, ARA PODEM ENTENDRE LA PREMURA I SEGURAMENT, SI JO HI VISQUES DE LES OLIVERES, SEGURAMENT FARIA EL MATEIX, EL QUE NO PUC CANVIAR ES EL MEU PALADAR, MALGRAT QUE JA HE TROBAT UN TRUC, PER PODER CONTINUAR UTILITZANT L'OLI DE FULLEDA.
Explica, explica...
Publica un comentari a l'entrada