dimarts, 20 de novembre del 2007

L'AJUNTAMENT DELS OMELLONS OFEREIX LA SEVA ESCOLA ALS ALUMNES DE FULLEDA

Interessant, encara que potser no gaire viable, l'aposta de l'Ajuntament dels Omellons d'invitar que la canalla de Fulleda i la Floresta assistissin a la seva escola, per comptes de la de les Borges, per tal d'assegurar-ne la continuïtat.

Potser ja fa massa temps, una tradició arrelada que ja depassa els 30 anys, d'assistir continuadament a les escoles de les Borges Blanques per part de la canalla de Fulleda. Amistats, mètodes d'estudis... i alguns avantatges (també hi ha, però, desavantatges) que un centre gran pot oferir sobre d'altres de més petits.

És, però, un tema que han de debatre els pares, els alumnes i les autoritats implicades (i que nosaltres podem començar a discutir aquí). Sigui com sigui, sembla positiu que des del territori es comencin a oferir propostes.

El futur només serà nostre si les decisions són nostres...

6 comentaris:

FULLEDA - PETI QUI PETI ha dit...

Aquesta notícia sembla que no interessa a ningú. Aquí hi ha un problema, un problema de futur.

Anònim ha dit...

La riquesa de l'escola rural no la supleix cap escola ordinària.

L'atenció del dia a dia és més individualitzada i no es perd el contacte amb les escoles de la mateixa ZER (zona escolar rural) per treballar en projectes comuns.

El/la mestre/a pot extraure de cada alumne tot el seu potencial, ajudar-lo i guiar-lo segons les seves característiques, que sempre són úniques. Això és més difícil a les aules que tenen una ràtio de 25 nens/es, molts d'ells nouvinguts.

Les escoles rurals gaudeixen igualment de mestres especialistes de música, anglès, ed. especial, mestre d'audició i llenguatge, ed. física...

Ara bé, la solució de Fulleda passa per portar els nens als Omellons (per fer un favor al poble veí), o bé per lluitar per una escola pròpia?

Anònim ha dit...

PIM PA PUM, deus ser mestre/a perquè això de les ràtios és del seu llenguatge d'especialitat. M'equivoco?

Anònim ha dit...

Molt observador/a, anònim...
jajajaja

Anònim ha dit...

A Fulleda, l'atenció podria ser especialitzada del tot. Si al mestre fix s'hi afegeix el d'anglès, el de música i el de gimnàstica, ... toquen a 1 mestre per cap!

No perdem de vista que el curs 2008-2009 a Fulleda quedaran 3 criatures en edat de primària. I 1 sol ingrés a la vista (2010?)

Anònim ha dit...

Doncs aquí està la gràcia; toca pensar com es pot incrementar l'arribada de nens al poble.
(I no es tracta de que totes les noies es proposin augmentar la família, clar...).
Es tracta de decidir si es vol continuar amb la mateixa tranquil.litat que fins ara (pocs nens i quan s'acabin, s'acabaran), o bé, si cal fer arribar unes quantes famílies a Fulleda per assegurar-ne el futur. ???