dimecres, 12 de desembre del 2007

ELS JOSA DE FULLEDA I MONTBLANC




Ara que sembla que les propietats de ca l'Aguiló han canviat de mans, arran de la troballa d'aquest document del fons cadastral del XVIII de l'Arxiu Històric de Lleida (on es veu que el fulledenc Pere Joan Josa era un del ramaders més importants de la vegueria de Lleida), he recordat que aquestes possessions eren originalment d'una família Josa de Fulleda, enriquida i convertida en ciutadans honrats de Barcelona que van entroncar amb els Aguiló de Montblanc. A la capital de la Conca de Barberà encara subsisteix el Palu dels Josa i a Fulleda el cognom encara és present, per exemple, en el regidor del grup de l'oposició a l'Ajuntament.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

ep!! qui em fa 5 centims d' aixo de que les propietats dels Aguiló ha canviat de mans??
marxo 3 dies i mira , hem perdo coses, sort de pqp!
voluntari que m' expliqui , si us plau!!

Anònim ha dit...

Dons sembla que realment les ha comprat una empresa dels Omells. En principi es dediquen a l'agricultura. Tinc entes que l'Ajuntament va intentar comprar-ne una part, però va ser impossible. Esperem que si es veritat aquesta compra, els nous propietaris siguin sensibles al projecte de desemvolupament del nostre poble.

Anònim ha dit...

Em sembla que eren els mateixos que ja menaven la terra actualment.

Suposo que seran sensibles si se'ls explica tot ben explicat.

Mireia ha dit...

Hola! Acabo de saber que uns dels meus avis vuitens eren de Fulleda. Es deien Josep Prats i Margarida Josa. La seva filla (àvia setena meva) es deia Antònia Prats Josa i es va casar a Vallbona de les Monges, on va continuar la família. Aquesta Antònia devia néixer pels volts del 1700.
Sabeu on podria obtenir més informació d'aquestes persones?
Moltes gràcies!

FULLEDA - PETI QUI PETI ha dit...

Hola Mireia! Tens els arbres genealògics de Mn. Boada digitalitzats aquí:

https://arxiuenlinia.ahat.cat/Document/0000012942

Espero que et serveixi. Si necessites qualsevol altra cosa, m'ho dius.

Santi Arbós