divendres, 11 de gener del 2019

PERDUT HOME DE #FULLEDA QUE VIVIA A MONTBLANC!





Diario Español, Tarragona, 30-04-1944, pàg. 3.


No sabem si va anar gaire lluny tenint en compte el seu estat físic i potser mental. Ramon Prats era de ca l'Estanquer i havia nascut a Fulleda el 17 de juny de 1866, és a dir, que tenia ja gairebé 78 anys.

9 comentaris:

montserrat ha dit...

Uix,
Aquest era el meu besavi, tot un personatge!!

FULLEDA - PETI QUI PETI ha dit...

Bon dia, Montserrat. Ens agrada que els descendents de Fulleda visitin el nostre blog. Si ens vols explicar de quina casa descendeixes (ca l'Estanquer) i alguna història del teu besavi o del que sigui serà benvinguda.
Per cert, el van trobar?

matagallerofulledenc ha dit...

Hola,
Be doncs, no soc la Montserrat, si no en Martí, desconèixo si el van arribar a trobar ja que no en se gaire be res del meu besavi, ja que hi ha un gran silenci al seu voltant, només se que era un home de molt caràcter, que quan es va fer la carretera que va a l'Espluga Calba, va ser l'ùnic que va cobrar dels terrenys que li van expropiar debut a la seva permanent insistència i que va desheredar a la meva avia Pepa, per casar-se amb el meu avi Martí.
També sé, que un cop tornada de l'exili la meva avia amb els seus fills un cop situada a Barcelona, el besavi Ramon va anar a Barcelona per arranjar la relació amb la seva filla Pepa, però aquesta no el va voler tornar a veure.

FULLEDA - PETI QUI PETI ha dit...

Carall Martí, quina fornada de besavis amb caràcter que trobem! I si el besavi els tenia ben posasts, l'àvia encara més... Salut!!!

matagallerofulledenc ha dit...

Doncs si,
La iaia Pepa, era una dona de molt caràcter, en contra del seu pare abans citat, va ser la primera i unica dona que va votar en les primeres eleccions a Fulleda on les dones van tenir dret de sufragi.
Tenia tant caràcter que al llit on va acabar morint, la seva filla Magdalena li va comentar una entremaliadura que havia fet i amagat a la seva mare tota la vida, al assabentar-se es va incorporar amb intenció de clavar-li un calbot a la filla, no ho va poder fer!!.

matagallerofulledenc ha dit...

El besavi Ramon Prats, era tot un personatge ja que en el llibre de mossen Boada apareix alguna vegada esmentat.
En recordo una de molt bona on el descriu com "descarriado y servaz del mal angel", per que ell era un anticlerical convençut, encara que crec que no era un "socarracristos".

FULLEDA - PETI QUI PETI ha dit...

Sobre el "mal ángel": https://fulleda-pqp.blogspot.com/search/label/%C3%81ngel%20Perales

FULLEDA - PETI QUI PETI ha dit...

Això de la votació devia ser el 19 de novembre de 1933. I vols dir que no va votar cap més dona a Fulleda aquell dia?

matagallerofulledenc ha dit...

exacte, només va votar ella!!