dilluns, 7 de novembre del 2022

UNA FOTO DE #FULLEDA EN EL LLIBRE 'A People's History of Catalonia' DE MICHAEL EAUDE














L'editorial Plutobooks ha publicat A people's History of Catalonia escrit per Michael Leaude, un llibre d'història de Catalunya ideal per apropar al nostre pais les persones de parlar englesa. Michael Eaude té un gran coneixement de Catalunya i ha escrit altres llibres sobre la nostra història i cultura.

"L'1 d'octubre de 2017, l'assalt de la policia espanyola als catalans que votaven en un referèndum pacífic va disparar la lluita per la independència de Catalunya a les primeres pàgines del món. Avui, aquests dos milions de votants més no han perdonat ni oblidat: la lluita continua.

La consciència nacional de Catalunya té arrels profundes. Una Història Popular de Catalunya explica la història d'aquest petit país, des de baix, en tota la seva riquesa i complexitat. Les lluites de Catalunya per la llibertat s'han resistit, durant segles, violentament; i la seva llengua i drets, suprimits. Des del segle XIX, la lluita per la sobirania nacional s'ha entrellaçat sovint amb la mobilització de la classe obrera per la justícia social. Barcelona va ser coneguda com la Rosa de Foc. L'any 1936 Catalunya va veure un d'història'

Des de les revoltes camperoles del segle XV i el setge de Barcelona de 1714, passant per l'explosiu moviment obrer liderat pels anarquistes, la derrota a la Guerra Civil Espanyola, fins a la resistència antifranquista en els anys tristos que van seguir, explica l'autor. una història fascinant el final de la qual encara no s'ha escrit."