dimarts, 19 de juliol del 2022

DUES CANALLES MORTES PER CREMADES A LA #FULLEDA DE 1859


"Dia dos de jané de mil vuit-cents cincuanta-nou; morí en la parròquia de Santa Maria de Fulleda, arquebisbat de Tarragona, de edat de dos anys, a las set del vespre antecedent de resulta de cremada, Ramon, fill llegítim y natural de Ramon Pascual y de Maria Arbós, conjuges de Fulleda. Fou pasat per la iglésia y en seguida enterrat en lo fosà del poble.

Lluís Matheu, rector"


"Dia deu de jané de mil vuit-cents cincuanta-nou; morí en la parròquia de Santa Maria de Fulleda, arquebisbat de Tarragona, Rosa de resulta de cremada, de edat de dos anys, a las nou del matí, filla llegítima y natural de Salvadó Masgoret y de Rosa Pascual, conjuges de Fulleda. Fou pasada per la Iglésia y en seguida enterrada en lo fosà del poble.

Lluís Matheu, rector"

https://arxiuenlinia.ahat.cat/Document/0000012918#imatge-319

Sembla que totes dues morts devien ser conseqüència del mateix incendi, ja que els dos nens eren cosins germans, fills dels germans Rosa i Ramon Masgoret Morató i les seves parelles.

El Ramon Pascual Arbós, un dels infant morts, coincideix en nom i cognoms amb el Pigat, ja que eren cosins germans fruit del matrimoni de dos germans amb dues germanes.

https://arxiuenlinia.ahat.cat/Document/0000012942#imatge-180